Εργαστήρι Μουσικοκινητικής Αγωγής με τον Βασίλη Αναγνώστου, για παιδιά 5-10 ετών – Α’κύκλος (Νοε-Ιαν)

Το Πρόγραμμα Μουσικής Εκπ/σης της σαμart διοργανώνει Εργαστήρι Μουσικοκινητικής Αγωγής με τον μουσικοπαιδαγωγό, συνθέτη και συγγραφέα μουσικών βιβλίων Βασίλη Αναγνώστου (Βιογραφικό) Απευθύνεται σε παιδιά 5 ως 10 ετών τα οποία θα βιώσουν τη μουσικοκινητική σαν ένα πολύτιμο εργαλείο επικοινωνίας και έκφρασης μέσα από το σύστημα Orff.

Το «Σύστημα Orff» είναι μία μέθοδος προσέγγισης του λόγου, της μουσικής και της κίνησης, που μπορεί να ξεκινήσει από την προσχολική ηλικία. Έχει ως πρωταρχικό σκοπό την ανάπτυξη της πρωτοβουλίας, της φαντασίας και της δημιουργικότητας. Δίνει μεγάλη σημασία στην αυτενέργεια, ευαισθητοποιεί τις αισθήσεις, καλλιεργεί την ικανότητα συγκέντρωσης, την κοινωνικότητα και το σπουδαιότερο, χαρίζει τη χαρά της βιωματικής συμμετοχής σε αισθητικές μορφές κίνησης, μουσικής και λόγου.

Ο Α’ κύκλος εργαστηρίου περιλαμβάνει:

  • 2 τμήματα:  Α’ τμήμα (ηλικίες 5-6) & Β’ τμήμα (ηλικίες 7-10)
  • 4 συναντήσεις το μήνα από μιάμιση ώρα τη φορά (το κάθε τμήμα) από Νοέμβριο ως Ιανουάριο
  • Δημιουργία ορχήστρας και τελική παράστασης διάρκειας 60 λεπτών

Οι πρώτες συναντήσεις (μέχρι Χριστούγεννα) έχουν οριστεί για:

  • Πεμ 10/11 & Παρ 11/11
  • Δευτ 28/11 & Τρ 29/11
  • Πεμ 8/12 & Παρ 9/12

Το τμήμα Α’ (ηλικίες 5-6) ώρα 4.30-6.00 μμ ενώ το τμήμα Β’ (ηλικίες 7-10) ώρα 6.00-7.30 μμ κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις παραπάνω. Οι συναντήσεις θα γίνουν στο Μαλαγάρι της Σάμου (αίθουσες διδασκαλίας του Μουσικού Προγράμματος της Σαμαρτ). Οι επόμενες 3 διήμερες συναντήσεις του Α’ κύκλου, μετά τα Χριστούγεννα, θα γίνουν επίσης ημέρες Πέμπτη και Παρασκευή ίδιες ώρες. Θα ανακοινωθούν οι ακριβείς ημερομηνίες.

Δείτε εδώ την ύλη του εργαστηρίου. Η ύλη και στα μικρά και στα μεγάλα παιδιά, θα είναι η ίδια (με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας φυσικά) και σε κάποιες περιπτώσεις συμπληρωματική, δηλαδή τα μικρά θα μαθαίνουν το χορό και τα μεγάλα τη συνοδευτική μουσική για να ενωθούν στην τελική παράσταση.

Κόστος συμμετοχής: 40ευρώ / μήνα (περιλαμβάνει 4 συναντήσεις διάρκειας μιάμισης ώρας), 20ευρώ / μήνα για τους ήδη συμμετέχοντες στο Προγραμμα Μουσικής Εκπ/σης (δηλ. για τα παιδιά ηλικίας 5-8 που μαθαίνουν κάποιο μουσικό όργανο)

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 6949760538 (Γραμματεία). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s