Απόηχος από τις συναυλίες του Κουαρτέτου Εγχόρδων της ΑΣΟΝ

Δύο χρόνια και κάτι μήνες μετά την επίσκεψη-συναυλία της 70μελούς Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων (ΑΣΟΝ), τον Μάιο του 2014 για τα σχολεία και το κοινό της Σάμου, πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 16-18 Οκτωβρίου 2016 με μεγάλη επιτυχία ανάλογο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα από το υποσύνολο της Ορχήστρας, το Κουαρτέτο Εγχόρδων, αποτελούμενο από τους κορυφαίους κάθε ομάδας της ορχήστρας: Μαριαλένα Καραγιάννη (εξάρχων – 1ο βιολί), Αυγουστίνος Μουστάκας (2ο βιολί), Ελένη Λίγγρη (Βιόλα) και Βαρβάρα Τσότρα (Βιολοντσέλο).

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα που παρακολούθησαν περίπου 700 μαθητές από 7 σχολεία Δημοτικά και Γυμνάσια περιείχε με διαδραστικό τρόπο (αφήγηση, παιχνίδι, παραμύθι) γνωριμία με τα έγχορδα όργανα του συνόλου, των τεχνικών παιξίματος αυτών και τις ιδιότητες του ήχου ενώ ακούστηκαν γνωστά μουσικά αποσπάσματα διάσημων συνθετών και έγινε ιδιαίτερη μνεία μέσω του έργου του στον σημαντικότατο, αλλά ακόμα άγνωστο σε πολλούς, Έλληνα συνθέτη Νίκο Σκαλκώτα.

Παράλληλα το Κουαρτέτο Εγχόρδων χάρισε στο κοινό μια ξεχωριστή βραδιά με έργα Wolfgang Amadeus Mozart, Benjamin Britten, Arvo Part και Νίκου Σκαλκώτα.

Οι εκδηλώσεις έγιναν σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Σάμου και τις Δ/νσεις Α’Βάθμιας & Β’Βάθμιας Εκπ/σης. Δεδομένου της αυξημένης ζήτησης αρκετών σχολείων που δεν πρόλαβαν να κλείσουν συναυλία με το Κουαρτέτο αποφασίστηκε να επαναληφθεί η επίσκεψή τους στο νησί μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, πιθανότατα το μήνα Φεβρουάριο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leave a comment