Μουσική Προπαιδεία για παιδιά από 5 ετών – Πρόγραμμα Μουσικής Εκπαίδευσης ΣΑΜΑΡΤ

Ο Σεπτέμβριος έφτασε και μαζί με τη νέα σχολική χρονιά, επιστρέφει το αγαπημένο μας πρόγραμμα με τίτλο: «Θέλεις να παίξουμε….μουσική»;

Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας

Έχουμε τη χαρά να είμαστε έτοιμοι και ανανεωμένοι, στο νέο μας χώρο στην παραλιακή Σάμου (Θεμιστοκλή Σοφούλη και Σταύρου Μπαρέτη (είσοδος από Στ. Μπαρέτη, 1ος όροφος), όπου θα πραγματοποιούνται οι μουσικές μας συναντήσεις!

Σας υποδεχόμαστε κάθε Παρασκευή με 2 τμήματα κατά τις ώρες:

  •  17:00-18:00 τμήμα ηλικιών 5 και 6 ετών
  •  18:15-19:15 τμήμα ηλικιών 7 και 8 ετών

Για τις ηλικίες 8-9 ετών, θα λειτουργήσει τμήμα προθεωρίας, κάθε Σάββατο. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία, για περισσότερες πληροφορίες. Οι εγγραφές ξεκίνησαν!

Λίγα λόγια για το διδακτικό περιεχόμενο:

Μουσική Προπαιδεία για παιδιά από 5 έως 8 ετών. Η διδασκαλία στηρίζεται στην ενεργητική μουσική δράση και δημιουργία. Το παιχνίδι, το τραγούδι, η κίνηση, τα μουσικά όργανα, μέσα από συνδυασμό έγκυρων μουσικοπαιδαγωγικών τεχνικών, μπορούν να δώσουν με διασκεδαστικό τρόπο τη βάση, «τα θεμέλια», για το μουσικό ξεκίνημα αυτής της τρυφερής ηλικίας! Συνεπώς όλη η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται μέσω βιωματικής προσέγγισης όπου τα παιδιά με το σώμα, τις αισθήσεις και το παίξιμο στα μουσικά όργανα βιώνουν τα μουσικά ερεθίσματα που τους δίνονται. Ως στόχοι του τμήματος είναι η γνωριμία με το ρυθμό, τον ήχο, τη μελωδία, τα μουσικά όργανα της ορχήστρας Orff (ξυλόφωνα, μεταλλόφωνα, κρουστά, φλογέρα, κ.ά.), το τραγούδι και τις βασικές μουσικές φόρμες.

Λίγα λόγια για τη διδάσκουσα του τμήματος Μουσικής Προπαιδείας και Προθεωρίας Στυλιανή Λιναρδή:

Γεννήθηκε στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής. Το 2008 αποφοίτησε με Integrated Master από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης στην Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Κέντρο Μελέτης Ψυχοφυσιολογίας και Εκπαίδευσης Παιδαγωγικό Τμήμα ΔΕ. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη, Ενοργάνωση, Φούγκα) στο Δημοτικό Ωδείο Ν. Μουδανιών και πιάνο στο Κέντρο Τέχνης Σύνθεση Ωδείο Ζαφείρη Φωτιάδη. Κατέχει βεβαιώσεις επιμορφώσεων (ειδίκευσης, σεμιναρίων, εργαστηρίων) που σχετίζονται με την ειδική εκπαίδευση και την μουσική παιδαγωγική εκ των οποίων:  Ημερίδα Μουσικοθεραπείας με την κα Rachel Verney, (Νέο Ωδείο, Θεσ/νίκη 2004), Βιωματικό Σεμινάριο Αξιολόγησης της Δυσλεξίας, (διδασκαλίας και πρακτικής, Ένωση Ελλήνων Φυσικών, Θεσ/νίκη 2014) και Πιστοποιητικό Μουσικοθεραπείας από το ωδείο Όπερα Αθηνών. Συμμετείχε ως εισηγήτρια σε Πανελλήνια Συνέδρια (2ο Συνέδριο «Επιστήμες της Εκπαίδευσης» Θεσ/νίκη 2014 και 1ο Συνέδριο «Οι Τέχνες στο Ελληνικό Σχολείο: παρόν και μέλλον» Ε.Κ.Π.Α. Αθήνα 2018), καθώς και σε επιμορφωτικά σεμινάρια/εργαστήρια. Είναι εξωτερική συνεργάτις του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, εργάζεται στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων) και έχει εμπειρία διδασκαλίας από το 2003, τόσο στην δημόσια, όσο και στην ιδιωτική εκπαίδευση. Υπήρξε ενεργό μέλος χορωδιών, εκ των οποίων η χορωδία «Τρισεύγενη Καλοκύρη» (παρουσίαση του Requiem in D minor, W.A. Mozart, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση του κ.  Δ. Δημόπουλου) κι έλαβε μέρος ως μέλος και διοργανώτρια μουσικών εκδηλώσεων σε σχολεία, ωδεία, συλλόγους, Δήμους και άλλους φορείς. Δραστηριοποιήθηκε κυρίως στη Χαλκιδική και στη Θεσσαλονίκη. Το τελευταίο διάστημα, ζει στη Σάμο, όπου διδάσκει Θεωρητικά Ευρωπαϊκής Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Σάμου ως διορισμένη εκπαιδευτικός.

Leave a comment