Καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου “Μαριάννα Σιμόνι Νίλσεν” ο μαέστρος Πάυλος Σεργίου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΑΜΑΡΤ ανακοινώνει, με πολύ μεγάλη χαρά, την τοποθέτηση στη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του νεοϊδρυθέντος ωδείου Μαριάννα Σιμόνι Νίλσεν, του μαέστρου και ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Παύλο Σεργίου.

Ο Παύλος Σεργίου γεννήθηκε στην Πάτρα το 1956. Στο Πιάνο & την Αρμονία ευτύχησε να έχει Δάσκαλο τον Κωνσταντίνο Κυδωνιάτη. Πτυχία Ωδικής, Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας & Σύνθεσης πήρε με Δάσκαλο τον Γιάννη Ιωαννίδη. Στην Χορωδιακή Μουσική Δάσκαλός του ήταν ο Παναγιώτης Σκούφης. Διεύθυνση Ορχήστρας σπούδασε με υποτροφία ΙΚΥ στην Κολωνία/Τάξη VolkerWangenheim/Διπλωματικές Εξετάσεις Ιούνιο 1988. Εκεί διηύθυνε μεγάλο αριθμό πρώτων εκτελέσεων έργων της Τάξης του MauricioKagel για «Νέο Μουσικό Θέατρο». Μέχρι το 1993 ήταν Μουσικός Διευθυντής της Περιφερειακής Σκηνής Ζάξεν-΄Ανχαλτ (Landesbühne Sachsen-Anhalt) με έδρα την Γερμανική πόλη LutherstadtEisleben.  Εκεί διηύθυνε πλήθος παραστάσεων ΄Οπερας και κλασσικής Οπερέτας καθώς και συμφωνικές συναυλίες. Παράλληλα με τα «Γερμανικά» του καθήκοντα οργάνωσε και διηύθυνε συναυλίες και παραστάσεις όπερας στην Κέρκυρα.  Από το 1995 εργάζεται στην Ελλάδα ως καθηγητής Ωδείων και διευθυντής Ορχήστρας. Διηύθυνε συναυλίες της ΚΟΑ, των Ορχηστρών της Ραδιοφωνίας, της Ορχήστρας Χρωμάτων, της Ορχήστρας Πατρών, της Συμφ. Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων. Διηύθυνε επίσης παραστάσεις στην Εθνική Λυρική Σκηνή.  Συμμετείχε στην ίδρυση της Ορχήστρας Δωματίου Αθηνών και διηύθυνε όλες τις συναυλίες και ηχογραφήσεις της. Συμμετείχε στην ίδρυση και ανέλαβε από την  πρώτη στιγμή την διεύθυνση της Αθηναϊκής Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων ΑΣΟΝ. Το 2000 εκλέχτηκε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ-αφυπηρέτησε ως πρωτοβάθμιος καθηγητής Διεύθυνσης Μουσικών Συνόλων. Ως ομότιμος καθηγητής πλέον συνεχίζει συνεργαζόμενος στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Τμήματός. Από το 2000 επίσης ασκεί την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ωδείου «Ορφείο Αθηνών».   Ήδη ανέλαβε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ωδείου «Μαριάννα Σιμόνι  Νίλσεν».

Μήνυμα του μαέστρου:

Φίλες και φίλοι χαίρετε! Το χαμόγελο στα πρόσωπα των παιδιών σας κι ο μικρός ή μεγάλος τους κόπος να παίξουν σωστά μουσική με φέρνουν στο Βαθύ εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια. Μέσα από αυτή τη σχέση συνδέθηκα στενά με τον Τάκη Χατζημιχάλη και την Μαριάννα Νίλσεν, που πλούτισαν  τη ζωή μου … Το να έρχομαι λοιπόν τούτες τις τελευταίες μέρες του Οκτώβρη και να κάνω εξετάσεις στο Ωδείο μας, πλέον, που είναι ένα πραγματικό στολίδι και καμάρι για όλες και όλους σας, την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και την τοπική κοινωνία, είναι για μένα δώρο ανεκτίμητο και τιμή μεγάλη! Καμαρώστε, λοιπόν, όλες και όλοι για το Ωδείο «Μαριάννα Σιμόνι Νίλσεν! Δικό σας είναι, τα παιδιά σας φιλοξενεί, τα παιδιά σας πλουτίζει!
Παύλος Σεργίου                                                 

Leave a comment