Η τέχνη της “φωνής” – Πρόγραμμα Μουσικής Εκπ/σης ΣΑΜΑΡΤ

Μαθήματα τραγουδιού (μονωδίας) και μαθήματα ορθής στήριξης και τοποθέτησης της φωνής, παραδίδονται από τη Δήμητρα Τσακανιά στα πλαίσια του Προγράμματος Μουσικής Εκπ/σης της ΣΑΜΑΡΤ.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε τραγουδιστές, εκπαιδευτικούς, ηθοποιούς, εκφωνητές, και σε όσους επιθυμούν να βελτιώσουν τη φωνητική τους απόδοση μέσω της σωστής τεχνικής πάνω στους βασικούς άξονες της φυσιολογίας και ανατομίας του φωνητικού οργάνου: την τεχνική της αναπνοής, την τοποθέτησης της φωνής, την ορθοφωνία, την αναπνευστική εξάσκηση. Η καλή συνεργασία του σώματος και της φωνή συμβάλλουν σημαντικά στην επίτευξη του επιθυμητου αποτελέσματος ταυτόχρονα με την όσο το δυνατόν λιγοτερη φωνητική κόπωση.

Περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα Μουσικής Εκπ/σης της περιόδου 2023-24 θα βρείτε εδώ.

Η Δήμητρα Τσακανιά γεννήθηκε στη Σάμο , όπου και ξεκίνησε τις σπουδές, στη μονωδία, με καθηγήτριες  τη κ. Μαρία Μουτσίου στο δημοτικό ωδείο Σάμου ΑΡΜΟΝΙΑ. Παράλληλα ξεκίνησε θεωρητικά μαθήματα. Τον επόμενο χρόνο συνέχισε τις σπουδές της με την κ. Μίνα Πολυχρόνου ενώ αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στην Αθήνα όπου και ξεκίνησε παράλληλα και Ανώτερα Θεωρητικά με καθηγητή τον κ. Τέιλορ Νέστορα στο ΩΔΕΙΟ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ . Ταυτόχρονα παρακολούθησε το μάθημα μελοδραματικής στο ωδείο Φ.ΝΑΚΑΣ όπου και το 2003 ανέβασαν την όπερα ΔΙΔΩ ΚΑΙ ΑΙΝΕΙΑΣ με καθηγητή τον κ. Παναγή Παγουλάτο. Το 2005 συνέχισε τις σπουδές της στη Μονωδία με καθηγήτρια την κ. Πούλου Τζίνα στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ενώ το 2006 πήρε το πτυχίο του Ειδικού Αρμονίας από το ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ  με καθηγητή τον κ. Φίλωνα Λάμπρου και τον Ιούνιο του 2007 το Δίπλωμα Μονωδίας από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί και Α’ βραβείο”. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωνητικής τέχνης του κ. Χριστοφέλη Άρη, Γιαννίση Γιάννη, Vidal Elizabeth, Mirella Freni. Επίσης έκανε τελειοποίηση τεχνικής με τον κ. Γιάννη Γιαννίση και κ. Λούη Μανίκα. Έχει δώσει resital κλασικού ρεπερτορίου σε διάφορους χώρους πανελλαδικά ενώ το 2009 σε συνεργασία με την όπερα Θεσσαλονίκης ανέβασαν την όπερα DIE ZAUBERFLUTE έχοντας το ρόλο της Pamina του W.A Mozart. Από το 2010 ζει και εργάζεται στη Σάμο ως καθηγήτρια μονωδίας.

Leave a comment