Ολοκλήρωση εξεταστικής περιόδου 6ου έτους Προγράμματος Μουσικής Εκπ/σης της ΣΑΜΑΡΤ

Το 6ο έτος του Προγράμματος Μουσικής Εκπ/σης της ΣΑΜΑΡΤ ολοκληρώθηκε επιτυχώς με τις εξετάσεις ατομικών και θεωρητικών μουσικών μαθημάτων, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020. Οι εξετάσεις, έγιναν όπως κάθε χρόνο, παρουσία επιτροπής με πρόεδρο τον μαέστρο και καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ορφείου Ωδείου Αθηνών κύριο Παύλο Σεργίου, προκειμένου να πιστοποιηθεί το επίπεδο του κάθε συμμετέχοντα, σύμφωνα με τις ωδειακές διαδικασίες που ορίζονται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Στις εξετάσεις συμμετείχαν οι περισσότεροι σπουδαστές του Προγράμματος, ερμήνευσαν ρεπερτόριο αντίστοιχο του εκάστοτε επιπέδου και προήχθησαν στο επόμενο επίπεδο ή τάξη. Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν 71 ακροάσεις (μουσικών οργάνων και μονωδίας) :

Τμήμα Κλασικής Μουσικής 

Σχολή Πιάνου: Συμμετείχαν 39 σπουδαστές (προάγονται ή συνεχίζουν 17  στην τάξη Προκαταρκτική, 9 Κατωτέρα, 4 Μέση, 1 Ανωτέρα και 8 συνεχίζουν υπό κατάταξη)

Σχολή Μονωδίας: 4 σπουδαστές (2 Ανωτέρα και 2 Υπό κατάταξη)

Σχολή Κιθάρας: 14 σπουδαστές (9 Προκαταρκτική, 3 κατωτέρα και 2 Υπό κατάταξη)

Σχολή Εγχόρδων Ορχήστρας: 8 σπουδαστές βιολιού και 1 βιόλας (5 Προκαταρκτική και 4 υπό κατάταξη)

Τμήμα Σύγχρονης Μουσικής

Σχολή Ντραμς: 3 σπουδαστές

Σχολή Ηλεκτρικής κιθάρας: 1 σπουδαστής

Τμήμα Παραδοσιακής Μουσικής

Σχολή Σαντουριού: Δε συμμετείχε κάποιος σπουδαστής

Οι ομαδικές εξετάσεις περιλάμβαναν τα μαθήματα Θεωρίας της Μουσικής (Α’, Β’ και Γ’ Έτος), Αρμονία της Μουσικής (Προπαρασκευαστικό, Α΄ και Β΄ Έτος) και Ιστορία της Μουσικής (Β΄ Έτος). Συμμετείχαν συνολικά 35 σπουδαστές.

Τέλος, στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις συμμετείχε μια σπουδάστρια του Προγράμματος, στα ειδικά μαθήματα μουσικής, με πολύ καλές επιδόσεις και έχει σοβαρές πιθανότητες να εισαχθεί σε κάποιο Τμήμα Μουσικών Σπουδών. Στα 6 χρόνια λειτουργίας του Προγράμματος θα είναι ο 5ος υποψήφιος που εισάγεται σε κάποιο Μουσικό Πανεπιστήμιο.

Η ΣΑΜΑΡΤ εύχεται  καλές διακοπές σε όλους τους συμμετέχοντες του Προγράμματος και ραντεβού τον Σεπτέμβριο. Έναρξη 7ου κύκλου Προγράμματος Μουσικής Εκπ/σης: 1 Σεπτεμβρίου.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s