Μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής

Print

Μάθε ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ, παρακολουθώντας τον αναγνωρισμένο από το Κράτος 5ετή κύκλο σπουδών που οδηγεί στο ΠΤΥΧΙΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ και απόκτησε την εμπειρία ως μέλος Βυζαντινού Χορού.

Διδάσκει ο Αλέξανδρος Κακαντώνης, Β’ Ψάλτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγ. Σπυρίδωνος Σάμου και κάτοχος Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής και μεταπτυχιακής επιμόρφωσης.

Πληροφορίες για το μάθημα

Η διάρκεια των σπουδών στη Βυζαντινή Μουσική (Ωδεία-Μουσικές Σχολές), είναι πέντε (5) έτη για την απόκτηση Πτυχίου Βυζαντινής Μουσικής και επτά (7) έτη για την απόκτηση Διπλώματος Βυζαντινής Μουσικής. Παράλληλα με το ειδικό μάθημα της Βυζαντινής Μουσικής (θεωρία – πράξη), οι σπουδαστές διδάσκονται και τα εξής γενικά υποχρεωτικά μαθήματα: Ιστορία Βυζαντινής Μουσικής, Υμνολογία, Μετρική, Λειτουργική, Τυπικό, Πρακτικό Διδασκαλείο και Ευρωπαϊκή Μουσική (3 θεωρίες και 3 σολφέζ). Εκτός από την εισαγωγή στο πρώτο (1) έτος σπουδών, σπουδαστές μπορούν να εισάγονται σε διαφορετικό έτος σπουδών έπειτα από Κατατακτήριες εξετάσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει κάποιος σπουδαστής Πτυχίο ή Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής αποτελεί η κατοχή Απολυτηρίου Λυκείου ή ισότιμου τίτλου. Τέλος, υποχρεωτική είναι και η συμμετοχή των σπουδαστών στο εκκλησιαστικό αναλόγιο του Καθηγητή, τουλάχιστον, μία Κυριακή κάθε μήνα.

Τα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής μπορούν να τα παρακολουθήσουν όσοι και όσες ενδιαφέρονται:

α)  για την απόκτηση αναγνωρισμένου Τίτλου Σπουδών.

β) για την εισαγωγή τους σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών και Θεολογικών Σχολών των Πανεπιστημίων, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και σε μουσικά τμήματα των Τ.Ε.Ι.,  όπου διδάσκεται το μάθημα της Βυζαντινής Μουσικής.

γ) να απασχοληθούν ως Ιεροψάλτες και Ιεροψάλτριες.

δ) να συμμετέχουν σε εκκλησιαστικούς μουσικούς χορούς ως μέλη.

ε) να γνωρίσουν το ιδιαίτερο μουσικό σύστημα της Βυζαντινής Μουσικής.

Πρόγραμμα Μουσικής Εκπ/σης της σαμart. Η γραμματεία είναι ανοικτή κάθε Τετάρτη 17.00 – 20.00 και Σάββατο 10.30 – 13.30. Περισσότερες πληροφορίες  στο τηλέφωνο: 6949760538 ή  από κοντά τις παραπάνω ώρες και ημέρες εγγραφών. Όλες οι πληροφορίες για το Πρόγραμμα εδώ.

 

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s