Βιογραφικά καθηγητών

Το Πρόγραμμα Μουσικής Εκπ/σης περιόδου 2017-18 απασχολεί τους παρακάτω καθηγητές ανά τμήμα:

Α. ΤΜΗΜΑ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Κουμαραδιός Γιώργος – Ανώτερα Θεωρητικά. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει πιάνο, όμποε, μονωδία (Δίπλωμα Μονωδίας, Ελληνικό Ωδείο, τάξη Γεωργίας Πούλου) και Ανώτερα Θεωρητικά (Πτυχίο Φούγκας, ωδείο Atheneum, τάξη Παναγιώτη Αδάμ). Είναι απόφοιτος δύο τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών: Μουσικών Σπουδών (2004) και Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικού-Ψυχολογίας (2013). Από το 2000 συμμετέχει ως χορωδός σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές χορωδίες της Αθήνας, όπως Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Εμπορικής Τράπεζας, Χορωδία Ambitus και άλλες, ενώ από το 2006 ασχολείται με τη διεύθυνση χορωδιών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας με τους Jean Ashworth Bartle και Μίλτο Λογιάδη καθώς και σεμινάρια τραγουδιού με τους Αντώνη Κοντογεωργίου (ορατόριο-lied), Γιάννη Γιαννίση (όπερα) και Χριστίνα Γιαννακοπούλου (φωνητική τεχνική). Έχει συνθέσει και διασκευάσει μουσική για θέατρο, χοροθέατρο και χορωδία. Το 2015 κέρδισε το Γ’ Βραβείο Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών. Από το 2009 ζει και εργάζεται στη Σάμο ως καθηγητής μουσικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών. Επίσης διευθύνει τη Μικτή Χορωδία Καρλοβάσου Ηδύλη  (από το 2007 ως σήμερα) και έχει ιδρύσει δύο χορωδιακά σχήματα: μουσικό πολυφωνικό σύνολο Bocca Chiusa και Νεανική Χορωδία σαμart. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της ομάδας Τέχνης & Πολιτισμού σαμart.

Παπαγεωργίου Κώστας – Τάξη Κλασικής Κιθάρας.  

Παπαχαρίσης Ευάγγελος – Τάξη Κλασικής Κιθάρας. Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Φοίτησε στο ωδείο Κολόβα Τρικάλων όπου το 2007 πήρε στα ανώτερα θεωρητικά το Πτυχίο Αρμονίας με καθηγητή τον Θεόδωρο Γραμματικόπουλο και το 2015 απέκτησε το Πτυχίο Κλασικής Κιθάρας με βαθμό “Άριστα” υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Νίκου Ζάρκου. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα κιθάρας στο Απολλώνιο ωδείο Αθηνών με καθηγητή τον Γιώργο Μπεχλιβάνογλου. Παράλληλα το 2008 αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και έκτοτε εργάζεται ως εκπαιδευτικός στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση έχοντας συλλέξει μεγάλη διδακτική εμπειρία ειδικά σε μαθητές μικρής ηλικίας. Τέλος έχει λάβει μέρος σε διάφορες μουσικές και μουσικοθεατρικές παραστάσεις καθώς και σε αρκετές συναυλίες ωδείων.

Πιερίδης Χρήστος – Τάξη Πιάνου. Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε πιάνο και θεωρία στο ωδείο ”ΗΧΩ” της Πετρούπολης  Αττικής, όπου και πήρε το Δίπλωμα του καθώς επίσης απέκτησε το πτυχίο της Αρμονίας και Αντίστιξης. Είναι απόφοιτος του τμήματος της Μουσικολογίας Αθηνών και έχει παρακολουθήσει μαθήματα ορθοφωνίας και κλασικού τραγουδιού. ‘Έχει υπάρξει δάσκαλος μουσικής στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, σε Δημόσια ΙΕΚ και σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, και έχει συμμετάσχει σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για μετανάστες  και παιδιά με ειδικές ανάγκες. Παράλληλα εργάζεται όλα αυτά τα χρόνια ως μουσικός και ερμηνευτής σε μουσικές σκηνές, χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης.

Σεργίου Γεωργία – Τάξη Πιάνου. Γεννήθηκε στην Πάτρα.  Έμαθε πιάνο με τους  Κων/νος Κυδωνιάτη και  Εύη Πάππας. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αθήνα με τους Μαρία Χαιρογιώργου, Ντόρα Μπακοπούλου και την Λιλιαν Πέρεζ Ιωαννίδου. Το 1985 πήρε δίπλωμα πιάνου με βαθμό “Άριστα”. Παρακολούθησε μαθήματα ανώτερων θεωρητικών και χορωδίας στην τάξη του Γιάννη Ιωαννίδη καθώς και φωνητική στην τάξη του Φραγκίσκου Βουτσίνου και του Κώστα Ηλιόπουλου στο Εθνικό Ωδείο. Υπήρξε μέλος της χορωδίας Αθηνών, της χορωδίας φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τον Γιάννη Ιωαννίδη, μέλος της χορωδίας της ΕΡΤ υπό τον Αντώνη Κοντογεωργίου και έκτακτο μέλος της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών υπο τον Σταύρο Σολωμό. Από 1991 ως 1993 έζησε στη Ρώμη όπου συμπλήρωσε τις σπουδές τις στο πιάνο με την ειδική καθηγήτρια στην Μπαρόκ μουσική  Susanna Bernardi στην Ακαδημία της Αγ.Καικιλίας και έπαιξε σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ελλάδα, οργανωμένες από το Δήμο Ρώμης.  Από το 2003 έως το 2006 παρακολούθησε κύκλο σπουδών Μουσικοθεραπείας στο Κέντρο Μουσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης που διευθύνει η Ντόρα Ψαλτοπούλου. Τις σπουδές αυτές συμπλήρωσαν κι άλλα σεμινάρια  και πρακτικές σε ιδρύματα. Έχει συνεργαστεί με συλλόγους γονέων σε ολοήμερα σχολεία στην δημιουργική απασχόληση παιδιών μέσω της μουσικής.  Ως καθηγήτρια πιάνου έχει εργαστεί στην Αθήνα (Ωδείο Αττικόν και “Ατενέουμ”) και στην Πάτρα (Ωδείο Φιλαρμονική Πατρών, Μοζάρτιος σχολή και Ωδείο Φίλιππος Νάκας).

Τσακανιά Δήμητρα – Τάξη Μονωδίας. Γεννήθηκε στη Σάμο. Είναι πτυχιούχος Ειδικού Αρμονίας και Διπλωματούχος Μονωδίας με Άριστα Παμψηφεί και Πρώτο Βραβείο και είναι κάτοχος πτυχίων αγγλικής και γερμανικής γλώσσας. Έχει συμμετάσχει σε διάφορα festivals όπως ΚΑΛΟΜΟΙΡΕΙΑ, ΗΡΑΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΑ. Έχει δώσει ρεσιτάλ κλασικού ρεπερτορίου σε συνεργασία με το ΙΕΚ ΔΟΜΗ και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ. Το 2003 ανέβασαν με το ωδείο Φίλιππος Νάκας την όπερα  Διδώ και Αινείας, ενώ το  2007 ήταν έκτακτο μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και το 2009 συμμετείχε στην όπερα Μαγικός Αυλός έχοντας το ρόλο της Pamina με την όπερα Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Σάμο ως καθηγήτρια μονωδίας στη Πυθαγόρειο Μουσική Σχολή στο Καρλόβασι και στο Πρόγραμμα Μουσικής Εκπ/σης της  σαμart στη Σάμο.

Τσαντίλα Κυβέλη – Τάξη Φλαόυτου / Μουσικοκινητική Αγωγή. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 2003 αποφοίτησε από το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο Παλλήνης. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου Κέρκυρας με κατεύθυνση τις «Μουσικές Επιστήμες», κάτοχος Μεταπτυχιακού στον τομέα της «Μουσικής Παιδαγωγικής» από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και έχει επίσης παρακολουθήσει τον ετήσιο κύκλο σεμιναρίων Μουσικοκινητικής Αγωγής ORFF της Σχολής Μωραΐτηαθηγτυχιο. Έχει εργαστεί στην Φιλαρμονική Εταιρία Σκριπερού της Κέρκυρας από το 2009 έως το 2011 ως καθηγήτρια Φλάουτου, Θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής καθώς επίσης και στον τομέα της Κριτικής Έκδοσης Μουσικών Κειμένων. Από το 2011 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Δημόσια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια μουσικής στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Είναι εξωτερικός συνεργάτης της El Sistema Greece στον τομέα της χορωδίας και ενεργό μέλος σε δύο χορωδίες όπου εδρεύουν στην Αθήνα, τη χορωδία «Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Παλλήνης» και τη χορωδία Choremus (Χορωδία Εκπαιδευτικών Μουσικής).

Guata Carmen-Angelica – Τάξη  Βιολιού. Γεννήθηκε στο Βουκουρέστι Ρουμανίας. Σπούδασε Βιολί και Παιδαγωγική της Μουσικής. Το 2007 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο SPIROU HARET Βουκουρεστίου (Τμήμα Παιδαγωγικής της Μουσικής) ενώ παράλληλα έπαιξε βιολί στη Φιλαρμονική Ορχήστρα Βουκουρεστίου.  Το 2008 ήρθε στην Ελλάδα όπου αναγνωρίστηκε ο τίτλος  σπουδών ως πτυχίο ισότιμο και αντίστοιχο προς τα πτυχία από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Παν/μιου Θεσσαλονίκης και το 2013 έλαβε το Πτυχίο Βιολιού από το Διεθνές Ωδείο Αθήνας με βαθμό «Άριστα». Από το 2008 διδάσκει την τέχνη του βιολιού σε ελληνικά Ωδεία και από το 2013 διδάσκει μουσική στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι έγγαμη, μιλάει άπταιστα ελληνικά (εξετάσεις Ελληνομάθειας 2012) και ζει μόνιμα στην Ελλάδα.

 

Β. ΤΜΗΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Γιαμαίου Βαγγελίτσα – Τάξη Σύγχρονου Τραγουδιού. Η Ευαγγελία Γιαμαίου κατέχει το πτυχίο BMus (Hons) από το πανεπιστήμιο του Λονδίνου, London Centre of Contemporary Music με βαθμό Άριστα στην ειδικότητα του Σύγχρονου Τραγουδιού και στη Μουσικοπαιδαγωγική. H διδακτική της εμπειρία συμπεριλαμβάνει διδασκαλία του ελληνικού παραδοσιακού τραγουδιού στο ελληνικό σχολείο Αγία Σοφία και στο δημόσιο ελληνικό σχολείο του Λονδίνου. Επιπλέον, δίδαξε ευρωπαϊκό τραγούδι σε παιδιά και εφήβους στο αγγλικό ωδείο Music House for Children, και σε ενήλικες στο BeSpoke Music Tutiton. Ακόμα, απέκτησε την εμπειρία διδασκαλίας (εξ αποστάσεως) παραδοσιακού και σύγχρονου τραγουδιού σε Ευρώπη και Αυστραλία. Σαν επαγγελματίας καλλιτέχνης έχει περιοδεύσει ως ερμηνεύτρια με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες και γνωστές ορχήστρες στο Λονδίνο και στην Ελλάδα.

Παλουότολο Τάσος – Τάξη Ντραμς.

Παπαγεωργίου Κώστας – Τάξη Ακουστικής & Φλαμένκο Κιθάρας.

Πιερίδης Χρήστος – Τάξη Σύγχρονου Πιάνου (βλ. παραπάνω).

Σεργίου Γεωργία – Τάξη Σύγχρονου Πιάνου (βλ. παραπάνω).

Φάκας Χρήστος – Τάξη Ακουστικής και Ηλεκτρικής Κιθάρας & Ηλεκτρικού Μπάσου. Μεγάλωσε στην Αθήνα, και τα πρώτα μαθήματα κιθάρας τα πήρε από τον Νίκο & Βασίλη Σπυρόπουλο (Παύλος Σιδηρόπουλος & Σπυριδούλα) στα εφηβικά του χρόνια, στην δεκαετία του 1980. Παράλληλα έπαιζε κιθάρα σε διάφορα μουσικά σχήματα Rock, Blues, Folk & Ελληνική μουσική στις δεκαετίες 1980-1990. Έχει εμφανιστεί σε γνωστές μουσικές σκηνές της εποχής (Εναλλάξ, Παράφωνο, Αν, Αρχιτεκτονική, κ.ά.). Συνέχισε τις θεωρητικές σπουδές στην Αθήνα με τον αρχιμουσικό Πέτρο Πρόκο στη δεκαετία του 1990. Παράλληλα εργάζεται και ως ηχολήπτης Live & Studio. Από το 1999 μένει μόνιμα στην Σάμο, και εργάζεται ως επαγγελματίας μουσικός & τραγουδιστής σε διάφορα μοντέρνα και λαϊκά σχήματα. Παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα ηλεκτρικής & ακουστικής κιθάρας για προχωρημένους, στο προσωπικό του Home Studio. Από το 2014, διδάσκει “μοντέρνα” κιθάρα στο Μουσικό Πρόγραμμα της σαμart στη Σάμο, και προωθεί διάφορα μοντέρνα μουσικά σύνολα των μαθητών.

 

Γ. ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ & ΛΑΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Κωνσταντάτος Αλέξανδρος – Τάξη Μπουζουκιού.  Άρχισε να ασχολείται με το μπουζούκι σε ηλικία 6 ετών. Στα 14 έφτασε να παίζει επαγγελματικά πλέον με τοπικές ορχήστρες. Συνεργάστηκε έκτοτε με όλους σχεδόν τους μουσικούς της Σάμου. Επίσης εργάστηκε ως μουσικός για αρκετά χρόνια στο εξωτερικό (Ολλανδία, Γαλλία, Βέλγιο, Ισραήλ), παίζοντας σε νυχτερινά κέντρα διασκεδάσεως, μουσικές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικά προγράμματα. Tα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στη Σάμο και είναι καθηγητής μπουζουκιού στην Πυθαγόρειο Μουσική Σχολή και το Πρόγραμμα Μουσικής Εκπ/σης της  σαμart στη Σάμο.

Μαυρίκης Κυριάκος – Τάξη Σαντουριού. Γεννήθηκε στη Σάμο. Τα πρώτα μουσικά ακούσματα τα πήρε από τον πατέρα του Κώστα Μαυρίκη, παραδοσιακό σαντουριέρη και ψάλτη.  Σε ηλικία 17 ετών τον ‘’ανακάλυψε’’ ο αείμνηστος Κώστας Σεβαστάκης, κλαρινετίστας και σαξοφωνίστας και τον πήρε μαζί του στο μαγαζί του αλλά και στα πανηγύρια της εποχής σαν τραγουδιστή και σαντουριέρη. Στα 25 βρέθηκε πλαισιωμένος από καλούς μουσικούς να έχει φτιάξει την δική του ορχήστρα, η οποία μέχρι σήμερα με σεβασμό στην παράδοση αλλά και με επιρροές από διάφορα είδη μουσικής, εξακολουθεί να διασκεδάζει και να ψυχαγωγεί τους Σαμιώτες και όχι μόνο. Στην  διάρκεια της μουσικής του σταδιοδρομίας είχε την τύχη να γνωρίσει και να συνεργαστεί με πολύ αξιόλογους μουσικούς και τραγουδιστές, όπως Μανώλης και Αλέξης Πάππος, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Νάσια Κονιτοπούλου, Μαρία Νομικού, Θοδωρής Μέρμηγκας, τον Κρητικό λυράρη Αστρινο Ζαχαριουδάκη αλλά και τον μεγάλο Νίκο Παπάζογλου.  Με το σαντούρι έχει λάβει μέρος σε πολλές μουσικοχορευτικές παραδοσιακές εκδηλώσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό.

Παπαγεωργίου Κώστας – Τάξη Λαϊκής Κιθάρας & Λαούτου.

 

Δ. ΤΜΗΜΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Κακαντώνης Αλέξανδρος – Τάξη Βυζαντινής Μουσικής. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σάμο όπου έλαβε και την εγκύκλια παιδεία. Είναι πτυχιούχος και διπλωματούχος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής  του Εθνικού Ωδείου Αθηνών και πτυχιούχος του Τμήματος Ελληνικού Πολιτισμού του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έχει παρακολουθήσει το Τμήμα Μεταπτυχιακής Επιμόρφωσης Εκκλησιαστικής Μουσικής του Ωδείου Αθηνών, καθώς και μαθήματα ανωτέρων θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής. Δίδαξε μουσική και βυζαντινή μουσική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Μουσικά Σχολεία). Από το 2013 έως σήμερα είναι Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στο Ωδείο Όπερα Αθηνών. Έχει πολυετή ιεροψαλτική εμπειρία σε διάφορους Ιερούς Ναούς, εντός και εκτός Σάμου, ενώ από το 2016 έως σήμερα είναι Β΄ Ιεροψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Σάμου.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s