“Τριήμερο εκδηλώσεων στην Σάμο , αφιέρωμα στον Τσιτσάνη «Το ζεϊμπέκικο» με τον Γιώργο Νινιό / Tribute to great greek song writer and musician Vasilis Tsitsanis

2015 ΕΤΟΣ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

Στις 18 Ιανουαρίου 2015 συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την γέννηση του Βασίλη Τσιτσάνη και το 2015 έχει κηρυχθεί έτος Τσιτσάνη, έτος τιμής στο μεγάλο Έλληνα δημιουργό. Για το λόγο αυτό έχουν προγραμματιστεί μία σειρά εκδηλώσεων στο νησί της Σάμου με την υποστήριξη της πολιτιστικής ομάδας Σαμart :

Δευτέρα 2 Μαρτίου, ώρα 19.00 , Aμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

TSITSANISΠαρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ορδουλίδη «Η δισκογραφική καριέρα του Βασίλη Τσιτσάνη (1936-1983)» . Ομιλητές του βιβλίου: Στάθης Παχίδης, Δημήτρης Σφίγγος.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου θα εκτελεστούν έργα του Βασίλη Τσιτσάνη, για πιάνο με τον Νίκο Ορδουλίδη και φωνή, με την τραγουδίστρια Μαρία Ψειροπούλου. Θα ακουστούν τραγούδια του Τσιτσάνη είτε στην πρωτότυπη μορφή τους είτε διασκευασμένα.

Είσοδος ελεύθερη

ordoulidis

Τετάρτη 4 & Πέμπτη 5 Μαρτίου, ώρα 21.00, Aμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

politismos_zeibekikoΘα “ανέβει” η θεατρική παράσταση “ΤΟ ΖΕΙΜΠΕΚΙΚΟ”, παράσταση που ήδη παίζεται για δεύτερη χρονιά στην Αθήνα, με πρωταγωνιστές τον Γ. Νινιό, την Στ. Κρούσκα και την Π.Κουμπαρούλη.

Στους ρυθμούς του ζεϊμπέκικου –του χορού που αναμετριέται με το θάνατο- το έργο μιλάει για τον έρωτα, το πάθος, την καταστροφή, εκείνη την Ελλάδα που ετοίμασε το σήμερα, μέσα από την ιστορία ενός ανθρώπου που αγάπησε και αγαπήθηκε πολύ, που κυνηγήθηκε και απογειώθηκε, που έκανε τον εαυτό του παρανάλωμα του πάθους, σφραγίζοντας την εποχή του και φέρνοντας ο ίδιος πάνω του τη σφραγίδα της ιστορίας.

Σε μια Ελλάδα που συνεχώς επαναλαμβάνει τα λάθη της, ένας ασυμβίβαστος καλλιτέχνης αντιστέκεται στο σύστημα με τη ζωή και τα τραγούδια του και βιώνει ακραίες καταστάσεις, ενώ το μόνο που αναζητά με πάθος είναι η αγάπη. Όταν όμως όσοι δεν αντέχουν την αλήθεια τον αρνούνται, εκείνος ξεπερνάει τα όρια και σηκώνει το όπλο του. Ποιόν σημαδεύει; Αυτούς που τον απαξίωσαν ή τον ίδιο του τον εαυτό; Το μυστικό του, που το κρατά καλά κλεισμένο στο χρυσό σημειωματάριο της φυλακής, θα αποκαλυφθεί από τη γυναίκα που η αγάπη της, αν και μεγάλη, δεν ήταν αρκετή για εκείνον, που στη ζωή του τα ήθελε όλα. Και είναι αυτό το μυστικό που θα φέρει τελικά την αγάπη σ’ αυτούς που ο ίδιος ήθελε να τον αγαπούν.

Άλλοτε άγριο και σκληρό, άλλοτε ανάλαφρο και τρυφερό με καυστικό χιούμορ, το «Ζεϊμπέκικο», το νέο έργο της Λείας Βιτάλη, καθρεφτίζει την αλήθεια της ελληνικής ψυχής και θέτει καίρια ερωτήματα για τις αξίες της νέας πραγματικότητας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :

Σκηνοθεσία : Φώτης Μακρής

Σκηνικά – Κοστούμια : Διονύσης Μανουσάκης

Μουσική Επιμέλεια : Γιώργος Νινιός

Φωτισμοί – Βίντεο : Στέφανος Κοπανάκης

ΠΑΙΖΟΥΝ :

Γιώργος Νινιός, Στέλλα Κρούσκα, Ρένα Κουμπαρούλη

Στη παράσταση παίζουν ζωντανά οι μουσικοί : Θοδωρής Ζέης ( Μπουζούκι ) Σπύρος Κουτρουμάνης ( Κιθάρα )

Το Τραγούδι «Ζεϊμπέκικο» είναι σε στίχους και μουσική του Γιώργου Νινιού.

Προπώληση: 10 ευρώ

Είσοδος: 12 ευρώ

Μειωμένο: 10 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων

Βιβλιοπωλείο Κύκλος, Αγίου Νικολάου 2, Τ. 22730-23884

Press and Snack, Θεμ. Σοφούλη 52, Τ. 22731-00303

Πληροφορίες- Κρατήσεις: 6933-413060

Tribute to great greek song writer and musician Vasilis Tsitsanis

2015 Year of Vassilis Tsitsanis

2015 is the 100th anniversary year of the birth of Vasilis Tsitsanis, and therefore these events on the island of Samos with the support of the cultural group samart:

March 2nd, at 19:00, Amphitheater of Regional Unit (Perifereiaki Enotita), Samos town:

Stathis Pachidis and Dimitris Sfingos present Nikos Ordoulidis book, “The recording career of Vasilis Tsitsani (1936-1983).” After the presentation of the book Nikos Ordoulidis (piano) and Maria Pseiropoulou (song) will perform works of Vasilis Tsitsanis either in their original form or rearranged.

Admission free.

March 4th and March 5th, at 21:00, Amphitheater of Regional Unit (Perifereiaki Enotita), Samos town:

Leah Vitalis theatre performance “Zeibekiko”, which is already running its second year in Athens, starring G. Ninios, St. Krouskas and R.Koumparouli. Directed by Fotis Makris.

Presale: 10 euros

Admission: € 12

Reduced: 10 euros

Presale tickets

Bookstore Kyklos, St. Nicholas 2 T. 22730-23884

Press and Snack, Them. Sofouli 52, T. 22731-00303

Information- Reservations: 6933-413060

όψεις πολιτισμού logo samart logo

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s