Εξαήμερο Μουσικό εργαστήρι “ΡΥΘΜΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ” (για παιδιά 4-6 και 6-12 ετών)

afisa karlovasi

ΡΥΘΜΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ (για παιδιά 4-6 και 6-12 ετών)

Ένα δημιουργικό εργαστήρι με κεντρικό άξονα το πρόγραμμα διδασκαλίας του ”Κέντρου Βιωματικής Μουσικής, Κίνησης και Λόγου -Μαρίζα Κωχ”

Τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με την συνειδητή ακρόαση του ήχου, τα μουσικά διαστήματα (”σολφέζ στον αέρα” απο τη μέθοδο Kodaly), το κρουστά, τα παιχνιδοτράγουδα και το παραδοσιακό τραγούδι

βιολί, ακορντεόν : Κυριάκος Μακρίδης

τραγούδι, κρουστά, εμψύχωση : Χαρά Ασημίνα

διάρκεια εργαστηρίου : 70′

Καρλόβασι : 7 έως  12 Ιουλίου, καθημερινά πρωινά στην Πυθαγόρειο Μουσική Σχολή Σάμου

τμήμα Α (4- 6 ετών) : 10:30- 12:00

τμήμα Β (7 – 12 ετών) : 12:30-14:00

Μετά το τέλος του προγράμματος θα ακολουθήσει μια μικρή παρουσίαση από τα παιδιά, σε γονείς και φίλους!

Δεκτή η κάθε είδους μουσική ενίσχυση στην μικρή μας ορχήστρα (από τραγούδι μέχρι και παίξιμο ενός οργάνου) από γνωστούς , γονείς και φίλους για την γιορτή λήξης!

Κόστος συμμετοχής : 50 ευρώ

Υπεύθυνη προγράμματος : Χαρά Ασημίνα

Πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής στο 6983744415 και στην Πυθαγόρειο Σχολή, οδός Γοργύρα, Καρλόβασι, τηλέφωνο :2273035814,  Δευτέρα – Παρασκευή από 17:00 έως 20:00 και το Σάββατο από 10:00 έως 15:00.

Χορηγοί επικοινωνίας : Πυθαγόρειος Μουσική Σχολή Σάμου & Ομάδα Τέχνης και Πολιτισμού σαμart

Τι   είναι το ”Κέντρο Βιωματικής , Μουσικής, Κίνησης και Λόγου Μαρίζα Κωχ”:Το ”Κέντρο Βιωματικής , Μουσικής, Κίνησης και Λόγου Μαρίζα Κωχ” της οδού Προπυλαίων 31 Ακρόπολη, δημιουργήθηκε από την Μαρίζα Κωχ για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας με σκοπό να τα φέρει κοντά στην μουσική και να την αγαπήσουν μέσω της βιωματικής διδασκαλίας. Τα παιδιά , απο 4 ετών και άνω, ασκούνται στη συνειδητή ακρόαση του ήχου, τη λογοπεδική, τη σωστή άρθρωση του λόγου, τη διαφραγματική αναπνοή, τα μουσικά διαστήματα με ”σολφέζ στον αέρα” (στοιχεία από την μέθοδο Kodally), τη μουσικοθεατρική κίνηση και έκφραση. Η άμεση επαφή τους με τα παραδοσιακά  μουσικά όργανα, τα παιχνιδοτράγουδα και το παραδοσιακό τραγούδι βοηθούν τα παιδιά να ανακαλύψουν τη σημασία του ρυθμού στη μουσική, το λόγο και τη κίνηση. Η διδακτική ύλη που χρησιμοποιείται έχει την έγκριση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.Πρόκειται για ένα υλικό δημιουργημένο μετά από την πολύχρονη εργασία με τα παιδιά και προσαρμοσμένο τις ανάγκες του.

Παρουσιάζεται από τη Μαρίζα Κωχ σε ημερίδες του Υπουργείου Παιδείας και σε επιμορφωτικά προγράμματα εκπαιδευτικών. Μεγάλο μέρος του εκπαιδευτικού αυτού υλικού, που έχει εκδοθεί σε σειρά cds, καθώς και το βιβλίο για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας μέσω της μουσικής με τίτλο ”Με τη Μαρίζα τραγουδώ, ελληνικά μαθαίνω”, αποτελούν  σημαντικά εργαλεία στα χέρια των εκπαιδευτικών. Το υλικό αυτό έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ξένων πανεπιστημίων που έχουν έδρες Νεοελληνικών Σπουδών, συμπεριλαμβανομένου του πανεπιστημίου Cornellτης Νέας Υόρκης, το οποίο έχει τιμήσει την Μαρίζα Κωχ ως ”γυναίκα δημιουργό” για την μουσική προσφορά της.

Το  ”Κεντρο Βιωματικής , Μουσικής, Κίνησης και Λόγου Μαρίζα Κωχ” δραστηριοποιείται στο καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό χώρο με την παρουσίαση μουσικοθεατρικών παραστάσεων εκπαιδευτικού χαρακτήρα και επιμορφωτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Στα Εργαστήρια του η Μαρίζα Κωχ πλαισιώνεται  απο μουσικοπαιδαγωγούς, μουσικούς παραδοσιακών οργάνων και ηθοποιούς, που συνεργάζονται μαζί της επι σειρά ετών.

Κυριάκος Μακρίδης και η Χαρά Ασημίνα συνεργάζονται με το ”Κεντρο Βιωματικής, Μουσικής, Κίνησης και Λόγου Μαρίζα Κωχ” ως μουσικοπαιδαγωγοί και μουσικοί  καθώς και έχουν πάρει μέρος  σε σειρά παραστάσεων του μουσικοθεατρικού παιδικού έργου Tο πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια” και σε ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Κέντρου.

Η Χαρά Ασημίναείναι μουσικοπαιδαγωγός. Απόφοιτος  του Εθνικού Ωδείου Αθηνών με σπουδές στο πιάνο και στα  Ανώτερα Θεωρητικά. Έχει παρακολουθήσει ένα μεγάλο αριθμό μουσικοπαιδαγωγικών σεμιναρίων του συστήματος C.ORFF και εργαστηρίων μουσικοπαιδαγωγικής επιμόρφωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με το ανοιχτό κέντρο βιωματικής μουσικής αγωγής ”Μαρίζα Κωχ”. Υπήρξε μέλος  σε ορχήστρα C.ORFF  κρουστών ενηλίκων στην Αθήνα και μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας ”ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ” όπου συμμετείχε ως μουσικός-ηθοποιός σε παιδικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Μαθήτευσε στο διετές εργαστήρι υποκριτικής ”Κ.Θ.Ε.Θ’ ‘(Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης) με δασκάλους τον Β. Οικονόμου και Π. Ζηβαννό. Έχει εργαστεί ως μουσικοπαιδαγωγός και υπεύθυνη διδασκαλίας στην μουσική προπαιδεία σε παιδικούς σταθμούς και γνωστά ωδεία της Θεσσαλονίκης. Υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του Α. Βουτσινά στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 5 χρόνια οργανώνει το ”12ήμερο Εργαστήρι Σάμου”που απευθύνεται σε παιδιά 4-11 ετών με στόχο την καλλιτεχνική έκφραση μέσα από την τέχνη του θεάτρου και της μουσικής. Είναι μέλος της Ελληνικής ΄Ένωσης για την Μουσική Εκπαίδευση(Ε.Ε.Μ.Ε.) καθώς και ιδρυτικό μέλος της ομάδας τέχνης και πολιτισμού σαμart.

Ο Κυριάκος Μακρίδης έχει σπουδάσει ανώτερα θεωρητικά και βιολί. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μουσικοκινητικής αγωγής για παιδιά. Διδάσκει κλασσικό και παραδοσιακό βιολί, θεωρητικά και σολφέζ σε παιδιά και ενήλικες. Είναι μέλος σε σχήματα παραδοσιακής μουσικής και έχει συμμετάσχει ως μουσικός σε παιδικές θεατρικές παραστάσεις και ορχήστρες. Επίσης παίζει ακορντεόν, φυσαρμόνικα ( χρωματική και διατονική), τζουρά και μαντολίνο. Συνεργάζεται με το Κέντρο Βιωματικής Μουσικής , Κίνησης και Λόγου – Μαρίζα Κώχ και έχει πάρει μέρος σε σειρά παραστάσεων του μουσικοθεατρικού παιδικού έργου << το πάπλωμα με τα χρυσά κουδούνια>> και σε ποικίλες μουσικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες του Κέντρου Βιωματικής Μουσικής , Κίνησης και Λόγου – Μαρίζα Κώχ.

RYTHMIC PLAYING  (for children 4-6 and 6-12 years)

A creative workshop based on the teachingof Experiential Music Center, Movement and Speech –Mariza Koch 

The children will be consciously listening to sound, musical intervals (solfeggio in the air – methodKodaly), percussion, childrens- and traditional songs. 

Violin, accordionKyriacos Makrides 

Singing, percussion, animation: Chara Asimina 

Daily duration of workshop: 70 ‘

Karlovasi 7.-12July daily morning hours in “Pythagorean Samos Music School” 

Section A (4-6 years): 10:30 to 12:00 

Section B (7-12 years): 12:30 to 14:00 

After the end of the program there will be a short presentation by the children for parents and friends! 

Any kind of music to enhance our small orchestra (singing or playing an instrument) by acquaintances, parents and friends 
is welcome for the celebration end! 

Participation fee: 50 euros 

Program Coordinator: Chara Asimina 

Information and application forms 6983744415 at Pythagorean School, street Gorgyra Karlovasi, Phone:2273035814 Monday – Friday from 17:00 to 20:00 and Saturday from 10:00 to 15:00.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s