Η SAMART ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΗΜΗ ΚΥΡΙΑ ”ΜΟΧΟΧΟΡ ΡΟΥΗΘ” ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΣ ΤΗΣ, ΤΟΝ ΗΧΟ, ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΟΡΟ.
ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
Ανάπτυξη της συνεργασίας και επαφής των μελών της ομάδας. Ο συνδιασμός κίνησης και μουσικής ενεργοποιεί το παιδί και αναπτύσσει τις ατομικές του ικανότητες.
Στόχος: η εκμάθηση του ρυθμού καθώς και η προσέγγιση μουσικών εννοιών
ΚΡΟΥΣΤΑ ΟΡΓΑΝΑ
Ανακάλυψη, πειραματισμός και κατηγοριοποίηση των κρουστών οργάνων.
Στόχος: η ομαδική εκτέλεση ενόργανης μουσικής, η καλλιέργεια του ρυθμού και η ευχάριστη δημιουργική έκφραση
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ
Επικοινωνία και έκφραση μέσω του χορού, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο
Στόχος: η αυθόρμητη έκφραση χρησιμοποιώντας το σώμα μας.
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Αυθόρμητη έκφραση της ομάδας χρησιοποιώντας σώμα, λόγο και ήχο
Στόχος : Η επικοινωνία και και η έκφραση μέσω του θεάτρου
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν όσα έμαθαν σαν μέλη μιας μουσικοχοροθεατρικής ομάδας και να νιώσουν την χαρά της διαδρομής μέχρι τον τελικό στόχο.
Διάρκεια εργαστηρίου:9,5 ώρες (6 συναντήσεις,90 λεπτών)
κόστος συμμετοχής :50 ευρώ
Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί 30/6 έως 5/7 στο Μαλαγάρι Σάμου (πρώην Μαυρογένειος Σχολή)
τμήμα Α ( 4- 6 ετών) : 10:30– 12:00
τμήμα Β ( 7 – 12 ετών ) : 12:30-14:00
Υπεύθυνες διδασκαλίας : Κατερίνα Γιαννούλα , χορογράφος-παιδαγωγός & Χαρά Ασημίνα , μουσικοπαιδαγωγός
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 15/6 στα τηλέφωνα ή στο e-mail : 6976827903 και 6983744415, samosartcompany@gmail.com
Η Χαρά Ασημίναείναι μουσικοπαιδαγωγός.Απόφοιτος του Εθνικού Ωδείου Αθηνών με σπουδές στο πιάνο και στα Ανώτερα Θεωρητικά. Έχει παρακολουθήσει ένα μεγάλο αριθμό μουσικοπαιδαγωγικών σεμιναρίων του συστήματος C.ORFF και εργαστηρίων μουσικοπαιδαγωγικής επιμόρφωσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με το ανοιχτό Κέντρο Βιωματικής Μουσικής Αγωγής και Λόγου ”Μαρίζα Κωχ”. Υπήρξε μέλος σε ορχήστρα C.ORFF κρουστών ενηλίκων στην Αθήνα και μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας ”ΚΡΟΥΣΤΟΦΩΝΟ” όπου συμμετείχε ως μουσικός-ηθοποιός σε παιδικές παραστάσεις σε όλη την Ελλάδα. Μαθήτευσε στο διετές εργαστήρι υποκριτικής ”Κ.Θ.Ε.Θ’ ‘(Κέντρο Θεατρικής Έρευνας Θεσσαλονίκης) με δασκάλους τον Β. Οικονόμου και Π. Ζηβαννό. Έχει εργαστεί ως μουσικοπαιδαγωγός και υπεύθυνη διδασκαλίας στην μουσική προπαιδεία σε παιδικούς σταθμούς και γνωστά ωδεία της Θεσσαλονίκης. Υλοποίησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας σε συνεργασία με τη Δραματική Σχολή του Α. Βουτσινά στη Θεσσαλονίκη. Τα τελευταία 5 χρόνια οργανώνει το ”12ήμερο Εργαστήρι Σάμου”που απευθύνεται σε παιδιά 4-11 ετών με στόχο την καλλιτεχνική έκφραση μέσα από την τέχνη του θεάτρου και της μουσικής. Είναι μέλος της Ελληνικής ΄Ένωσης για την Μουσική Εκπαίδευση(Ε.Ε.Μ.Ε.) καθώς και ιδρυτικό και ενεργό μέλος της ομάδας τέχνης και πολιτισμού σαμart.
Η Κατερίνα Γιαννούλα είναι εκπαιδευτικός στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με ειδικότητα τα αγγλικά. Απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με υποτροφία στο MasarykuniversityofBrno. Έχει λάβει υποτροφία Comenius ως βοηθός καθηγήτριας αγγλικών και υπεύθυνη εργαστηρίου εκμάθησης ελληνικών χορών και μυθολογίας στην πόλη Viana Do Castello της Πορτογαλίας. Έχει συμμετάσχει σε πολλά σεμινάρια και ημερίδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αφορούν «το παιδί και την τέχνη» και έχει οργανώσει και η ίδια σεμιναριακούς κύκλους μέσω της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εντάσσοντας τον χορό και την κίνηση και στον τρόπο διδασκαλίας μαθημάτων. Έχει δραστηριοποιηθεί εντόνως στον τομέα της χορογραφίας και της κίνησης γενικότερα, οργανώνοντας εργαστήρια και παραστάσεις χορού και χοροθεάτρου από το 2006 μέχρι και σήμερα. Έχει διδαχτεί διάφορα είδη χορού όπως παραδοσιακό, σύγχρονο, αυτοσχεδιασμό, αφρικάνικο, latin, flamenco, jazz, χοροθεραπεία και άλλα. Έχει δουλέψει και έχει συμμετάσχει ως χορογράφος, οργανώτρια και εμψυχώτρια σε πολλές παραστάσεις και festival τέχνης και έκφρασης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό (Ιταλία, Ουκρανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Σλοβακία, Τσεχία, Γερμανία, Ρουμανία). Το 2011 διασκεύασε και ανέβασε παράσταση παιδικού χοροθεάτρου πάνω στο εικονογραφημένο μυθιστόρημα του ShaunTan “TheArrival”. Το 2011 συμμετείχε σαν συνδιοργανώτρια στο «12ήμερο δημιουργικό εργαστήρι Σάμου» που απευθύνεται σε παιδιά από 4-11 με σκοπό την καλλιτεχνική έκφραση μέσα από την κίνηση , την μουσική και το θέατρο. Έχει παίξει, σκηνοθετήσει και χορογραφήσει στη θεατρική ομάδα Σάμου από το 2006-2010. Ιδρυτικό και ενεργό μέλος της ομάδας σαμart . Mέλος της οργανωτικής επιτροπής του Samos International Film Festival 2012
Samart hereby presents the legendary Mrs. “MOCHOCHOR ROUITH“ AND her sons, Sound, Rhythm andDance.
PLAYING WITH MUSIC AND MOVEMENT
Development of cooperation and contact between team members. The combination of movement and music activates the child and develops their individual skills.
Aim: learning rythm and the approach of musical concepts
PERCUSSION INSTRUMENTS
Discovery, experimentation and categorization of percussion instruments.
Aim: Team playing of instrumental music, the culture of rhythm and enjoyable creative expression
CREATIVE DANCE
Communication and expression through dance, both at individual and group level
Aim: spontaneous expression using the body.
THEATRE EDUCATION
Spontaneous expression by the group using body, voice and sound
Aim: The communication and the expression through theater
PERFORMANCE
At the end of the workshop the children will have the opportunity to present what they learned asmembers of a musical dance theatre team expieriencing the joy of the journey to the ultimate goal.
Workshop Duration: 9.5 hours (6 sessions, 90 minutes)
Participation fee: 50 euros
The workshop will take place 30.6. -5.7. Malagari, Samos town (former Maurogeneios School)
Section A (4-6 years): 10:30 to 12:00
Section B (7-12 years): 12:30 to 14:00
Responsible teaching Katerina Giannoula, choreographer–educator & Chara Asimina, music educator
Registrations by phone or e-mail: 6976827903 and 6983744415, samosartcompany@gmail.com