ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΩΝ ΚΡΟΥΣΤΩΝ ”BATUCA”

ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΙΚΑ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΛΙΩΣΗ

  •  Πέμπτη 6/12: (19:00-22:30), Παρασκευή 7/12( 19:00-22:30), Δευτέρα 10/12 (18:30-22:30) για ενήλικες (18-88 ετών) στην αίθουσα του Δήμου στο Καρλόβασι
  •  Σάββατο 8/12 και Κυριακή 9/12 [11:00-12:30 και 17:30-19:00 για παιδιά (7 ετών και άνω) και 14:00-17:00 και 19:15-22:00 για ενήλικες (18-88 ετών)] στην πρώην Μαυρογένειο Σχολή, Μαλαγάρι Σάμου

κόστος συμμετοχής: 20 ευρώ, φοιτητικό 15 ευρώ, παιδικό 10 ευρώ

 Οι γνώσεις μουσικής δεν είναι απαραίτητες

 Στο τέλος του σεμιναρίου θα ακολουθήσει ανοιχτή παράσταση για το κοινό !

 Για δηλώσεις συμμετοχής ενημερώστε μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου στο mail : samosartcompany@gmail.com ή στο τηλέφωνο 6983744415.

BATUCA WORKSHOP
The new art and culture group σαμart organizes BATUCA Percussion Workshop.
  • Thursday 6., Friday 7. & Monday 10. of December for grown/ups in the Community Hall of Karlovassi
  • Saturday 8. & Sunday 9. of December for children and grown ups in Malagari, Samos town.
Knowledge of Music unnecessary. Registration until 3. of December at  samosartcompany@gmail.com, 6983744415, or cafe Ginger.
Το περιεχόμενο του εργαστηρίου βασίζεται σε ένα ενορχηστρωμένο σύστημα κρουστών, μουσικοκινητικής αγωγής και ρυθμολογίας, τμήματα της οποίας συναντώνται στην παγκόσμια μουσική γλώσσα γι αυτό απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες. Μία  πρόσκληση  γνωριμίας  της  μουσικής, μέσα από το παιχνίδι του λόγου και της κίνησης. Βασικός στόχος της η δημιουργία μιας αληθινής ορχήστρας.

BATUCA Μπάντα Βραζιλιάνικων κρουστών…

Ένα είδος μπάντας (batucada) όπου πολλά είδη κρουστών ενορχηστρωμένα σε διαφορετικούς ρυθμούς της SAMBA δίνουν στους χορευτές αλλά και στο κοινό τη χαρά να χορεύουν όσο αντέχουν ! ! ! . .
Στη Βραζιλία που γεννήθηκαν αυτού του είδους οι μπάντες υπάρχουν πολλές μεγάλες και οργανωμένες σχολές. Μία από τις μεγαλύτερες είναι του Padre Miguel, που έδωσε τη γνώση στην Tia Nicia Riba D’ Avila και αυτή με τη σειρά της μύησε το Ravy Magnifique στο είδος αυτής της μουσικής.

Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή

Το 1998  Βασίλης  Λιώσης   επισκέφτηκε  τον   Ravy Magnifique ο οποίος ζει μόνιμα στο Παρίσι και παίζει με σημαντικούς μουσικούς της jazz και άλλων ειδών μουσικής. Αφού παρακολούθησε ένα ευρύ κύκλο μαθημάτων στη σχολή του R. Magnifique στο Παρίσι, απέκτησε ένα πλήρες σύστημα μουσικής διαπαιδαγώγησης, που αφορά την εκμάθηση των κρουστών και τη συγκρότηση μεγάλων ομάδων, με στόχο την επικοινωνία τους μέσω της μουσικής.

Το 1999 δημιούργησε την πρώτη σχολή Βραζιλιάνικων κρουστών στην Αθήναμε την ονομασία  BATUCA. Στη συνέχεια δημιούργησε πολλές ομάδες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Παράλληλα προσφέρει ταχύρυθμα και ολοκληρωμένα μαθήματα σε σχολεία και δήμους για μεγάλα γκρουπ παιδιών – των 150 ατόμων – που παίζουν ομαδικά σε συναυλίες.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s