Καθηγητές Προγράμματος Μουσικής Εκπ/σης ΣΑΜΑΡΤ 2020 – 2021

Γεωργία Σεργίου – Σχολή Πιάνου & θεωρητικά μαθήματα μουσικής

Η Γεωργία Σεργίου γεννήθηκε στην Πατρα.  Έμαθε πιάνο με τους  Κων/νος Κυδωνιάτη και  Εύη Πάππας. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αθήνα με τους Μαρία Χαιρογιώργου, Ντόρα Μπακοπούλου και την Λιλιαν Πέρεζ Ιωαννίδου. Το 1985 πήρε δίπλωμα πιάνου με βαθμό “Άριστα”. Παρακολούθησε μαθήματα ανώτερων θεωρητικών και χορωδίας στην τάξη του Γιάννη Ιωαννίδη καθώς και φωνητική στην τάξη του Φραγκίσκου Βουτσίνου και του Κώστα Ηλιόπουλου στο Εθνικό Ωδείο. Υπήρξε μέλος της χορωδίας Αθηνών, της χορωδίας φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τον Γιάννη Ιωαννίδη, μέλος της χορωδίας της ΕΡΤ υπό τον Αντώνη Κοντογεωργίου και έκτακτο μέλος της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών υπο τον Σταύρο Σολωμό. Από 1991 ως 1993 έζησε στη Ρώμη όπου συμπλήρωσε τις σπουδές τις στο πιάνο με την ειδική καθηγήτρια στην Μπαρόκ μουσική  Susanna Bernardi στην Ακαδημία της Αγ.Καικιλίας και έπαιξε σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ελλάδα, οργανωμένες από το Δήμο Ρώμης.  Από το 2003 έως το 2006 παρακολούθησε κύκλο σπουδών Μουσικοθεραπείας στο Κέντρο Μουσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης που διευθύνει η Ντόρα Ψαλτοπούλου. Τις σπουδές αυτές συμπλήρωσαν κι άλλα σεμινάρια  και πρακτικές σε ιδρύματα. Έχει συνεργαστεί με συλλόγους γονέων σε ολοήμερα σχολεία στην δημιουργική απασχόληση παιδιών μέσω της μουσικής.  Ως καθηγήτρια πιάνου εχει εργαστεί στην Αθήνα (Ωδείο Αττικόν και “Ατενέουμ”) και στην Πάτρα (Ωδείο Φιλαρμονική Πατρών, Μοζάρτιος σχολή και Ωδείο Φίλιππος Νάκας).

Μαριάνθη Θαλασσινού – Σχολή Πιάνου & Παιδική Χορωδία

Η Μαριάνθη Θαλασσινού γεννήθηκε στην Αθήνα και δραστηριοποιείται πλέον στο νησί της Σάμου. Είναι μουσικολόγος, παιδαγωγός μουσικής και καθηγήτρια πιάνου: αριστούχος πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Φιλοσοφικής Σχολής, κάτοχος Πτυχίου Αγγλικού Πανεπιστημίου στο πεδίο της Μουσικολογίας με κατεύθυνση Πιάνο (BA of Arts in Music Canterbury Christ Church University, Kent, upper class division, αναγνωρισμένο από ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμο των Ελληνικών αντίστοιχων ιδρυμάτων ΑΤΕΙ της ημεδαπής), Κάτοχος Πτυχίου Πιάνου από το Ωδείο Αθηνών, (τάξη Ντόρας Μπακοπούλου με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» και έπαινο στην ερμηνεία και στη μουσική δωματίου). Έχει μαθητεύσει στο Εθνικό Ωδείο και το Ωδείο Αθηνών από όπου και αποφοίτησε ως πιανίστρια.  Ήταν μαθήτρια της διακεκριμένης Ελληνίδας σολίστ πιάνου Ντόρας Μπακοπούλου και μερικά ονόματα των δασκάλων της στο τομέα της μουσικής δωματίου είναι από τα πλέον γνωστά του Ελλαδικού χώρου (Βύρων Κολάσης, Τάτσης Αποστολίδης, Μαρία Ευστρατιάδη) ενώ στην Αγγλία υπήρξε μαθήτρια της καταξιωμένης Αυστραλέζας σολίστριας πιάνου και μουσικολόγου Kim Burwell. Έχει ασχοληθεί με τη φωνητική μουσική, υπήρξε μέλος ημιεπαγγελματικών χορωδιών στο εξωτερικό (Cantata Choir, Choral Society) και μέλος της χορωδίας Ηδύλης την οποία έχει συνοδέψει σε εμφανίσεις της. Επίσης έχει ασχοληθεί με τη Μουσική Δωματίου, κλασσική και jazz, με τη Σύνθεση, την Ανάλυση, την Ενορχήστρωση, Ηλεκτρονική Μουσική Σύνθεση, καθώς και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Αγγλία Μουσικής Παιδαγωγίας και Μουσικοκινητικής (Orff). Έχει στο ενεργητικό της δύο ρεσιτάλ πιάνου (στο ετήσιο Canterbury Festival και σε τοπική μουσική λέσχη του Canterbury Αγγλίας). Έχει κάνει εμφανίσεις σε συναυλίες του Δήμου Δυτικής Σάμου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μανώλης Καλομοίρης, ενώ προσωπικές πρόσφατες της συναυλίες υπήρξαν με την συνάδελφό της στη Σαμάρτ υψίφωνο Δήμητρα Τσακανιά. Στο πιάνο η Μαριάνθη φέρει τίτλο καθηγήτριας πιάνου με 10ετή τουλάχιστον προϋπηρεσία . Έχει εργαστεί από το έτος 2006 σε ωδεία και μουσικές σχολές της Αθήνας («Ωδείο Παιανίας», 2006-2009, «Ωδείο Art Academy», 2009-2010, «Σύγχρονη Μουσική Σχολή Αλίμου», 2009-2014, στο «Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Αλίμου», 2014-2016, «Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Ηλιουπόλεως», 2015-2018, «Πάνειον Ωδείο Ραψανιώτη», 2016-2017). Έχει εμπειρία στη διεύθυνση παιδικής χορωδίας στη σύσταση μικρών χορωδιών στα ωδεία, σε σχολεία που δίδαξε (αναπληρώτρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 2019-2020) αλλά και στη διοργάνωση νηπιακών και παιδικών χορωδιών (παιδικός σταθμό «Το Μήλο» στην Αργυρούπολη 2008-2016). Στο μουσικό πρόγραμμα της Σαμάρτ (2018- ) η Μαριάνθη διδάσκει Πιάνο και έχει αναλάβει τη Διεύθυνση και Καλλιτεχνική επιμέλεια της παιδικής χορωδίας (με ελληνικό φωνητικό ρεπερτόριο όπως Λιλιπούπολη, Χατζιδάκις αλλά και ξένο).

Ορφέας Κομματάς – Σχολή Κλασικής, Ακουστικής & Ηλεκτρικής Κιθάρας

Ο Ορφέας Κομματάς έλαβε Πτυχιο Κλασικής Κιθάρας στην ταξη του Δημητρη Ξενακη στο Έμμετρον Ωδειο στους Αμπελοκηπους και Δίπλωμα  με «Άριστα Παμψηφεί», στην τάξη του Μιχάλη Κονταξάκη στο Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια των R.Aussel, R.Dyens, Ε.Παπανδρέου και άλλων. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει στον δεύτερο διεθνή διαγωνισμό κιθάρας Θεσσαλονίκης το 2015 και σε αρκετές συναυλίες εκ των οποίων και στη βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Από το Σεπτέμβριο του 2020 ζει και εργάζεται στη Σάμο. Εκτός, από την κιθάρα στο Κλασικό Τμήμα του Προγράμματος, θα παραδίδει μαθήματα ακουστικής και ηλεκτρικής στο Μοντέρνο Τμήμα.

Δήμητρα Τσακανιά – Σχολή Μονωδίας

Η Δήμητρα Τσακανιά γεννήθηκε στη Σάμο , όπου και ξεκίνησε τις σπουδές, στη μονωδία, με καθηγήτριες  τη κ. Μαρία Μουτσίου στο δημοτικό ωδείο Σάμου ΑΡΜΟΝΙΑ. Παράλληλα ξεκίνησε θεωρητικά μαθήματα. Τον επόμενο χρόνο συνέχισε τις σπουδές της με την κ. Μίνα Πολυχρόνου ενώ αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στην Αθήνα όπου και ξεκίνησε παράλληλα και Ανώτερα Θεωρητικά με καθηγητή τον κ. Τέιλορ Νέστορα στο ΩΔΕΙΟ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ . Ταυτόχρονα παρακολούθησε το μάθημα μελοδραματικής στο ωδείο Φ.ΝΑΚΑΣ όπου και το 2003 ανέβασαν την όπερα ΔΙΔΩ ΚΑΙ ΑΙΝΕΙΑΣ με καθηγητή τον κ. Παναγή Παγουλάτο. Το 2005 συνέχισε τις σπουδές της στη Μονωδία με καθηγήτρια την κ. Πούλου Τζίνα στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ενώ το 2006 πήρε το πτυχίο του Ειδικού Αρμονίας από το ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ  με καθηγητή τον κ. Φίλωνα Λάμπρου και τον Ιούνιο του 2007 το Δίπλωμα Μονωδίας από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί και Α’ βραβείο”. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωνητικής τέχνης του κ. Χριστοφέλη Άρη, Γιαννίση Γιάννη, Vidal Elizabeth, Mirella Freni. Επίσης έκανε τελειοποίηση τεχνικής με τον κ. Γιάννη Γιαννίση και κ. Λούη Μανίκα. Έχει δώσει resital κλασικού ρεπερτορίου σε διάφορους χώρους πανελλαδικά ενώ το 2009 σε συνεργασία με την όπερα Θεσσαλονίκης ανέβασαν την όπερα DIE ZAUBERFLUTE έχοντας το ρόλο της Pamina του W.A Mozart. Από το 2010 ζει και εργάζεται στη Σάμο ως καθηγήτρια μονωδίας.

Αλεξάνδρα Φώτου – Σχολή Βιολιού

Η Αλεξάνδρα Φώτου ξεκίνησε τις σπουδές της στο βιολί σε ηλικία 6 ετών. Έλαβε 10ετή πλήρη υποτροφία στον ανώτερο κύκλο σπουδών του Ωδείου Αθηνών με την καθηγήτρια και μουσικοπαιδαγωγό Ισμήνη Χρυσοχόου-Κάρτερ, κατακτώντας το Δίπλωμα Βιολιού με βαθμό “Άριστα  Παμψηφεί” και Διάκριση. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στη Γερμανία και Αυστρία δίπλα σε σπουδαίους Καθηγητές και Βιολονίστες, όπως K. Blacher, G. Pichter στο Hochschule fur Musik “Hans Eisler” στο Βερολίνο, και B. Kuchrir L. Hall στην «Μουσική Ακαδημία της Βιέννης», αποκτώντας το RNCM Postgroduarte με Διάκριση. Έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και με την Metropolitan Symphony Orchestra of Athens. Για πολλά χρόνια ήταν ενεργό μέλος του συνόλου μουσικής δωματίου «Έγχορδα Αθηνών», όπως επίσης από το 2004 συμπράττει ενεργά με το σύνολο “Vier Instrumente” στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε Διεθνή Φεστιβάλ κλασικής μουσικής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα περιλαμβάνει ατομικά Ρεσιτάλ και ηχογραφήσεις στην Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει πραγματοποιήσει Ρεσιτάλ Βιολιού στην Ελλάδα στις αίθουσες συναυλιών “Atheneaeum”, “Φίλιππος Νάκας”, “Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός”, “Λίλιαν Βουδούρη” του συλλόγου “Οι φίλοι της Μουσικής” με σκοπό την ενίσχυση και την υποστήριξη του Εθελοντικού Οργανισμού για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» “Δημήτρης Μητρόπουλος” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Για το Εθνικό Ραδιόφωνο της Γαλλίας και Τσεχίας έχει ηχογραφήσει έργα κλασσικού ρεπερτορίου για σόλο βιολί και μουσική δωματίου υπό την διεύθυνση αρχιμουσικών Claude Halten και Fritzs Schieri.Ως Καθηγήτρια Βιολιού εργάζεται σε ΩΔΕΙΑ «Αναγνωρισμένα από το Κράτος» με συνολική προϋπηρεσία 22 έτη.

Ελένη Περρή – Σχολή Βιολιού & Βιόλας

Η Ελένη Περρή γεννήθηκε στη Σάμο. Το 2011 έλαβε το Δίπλωμα Βιολιού με τον βαθμό “Άριστα Παμψηφεί” και τιμητική διάκριση από το Ωδείο Αθηνών. Έκτοτε εργάζεται ως επαγγελματίας βιολίστρια (Βιολί) και βιολίστα (Βιόλα). Στο ενδιάμεσο των σπουδών της έχει παρακολουθήσει master class πρόγραμμα δεξιοτεχνίας οργάνου στην Ακαδημία Codarts University for the Arts της Ολλανδίας και σεμιναριακό πρόγραμμα ορχηστρικής μουσικής στην Ακαδημία Bilkent University της Άγκυρας. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια βιολιού και βιόλας από κορυφαίους σολίστ όπως G.Zhislin, S.Kravchenko, I. Lequien  κ.α. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει διακριθεί και τιμηθεί σε διαγωνισμούς και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες, φεστιβάλ και ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επί σειρά ετών έχει συμπράξει με διάφορες ορχήστρες της Ελλάδας (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, Ελληνική Ορχήστρα Νέων, Flex ensembles κ.α) και του εξωτερικού ως μέλος ή σολίστ και με κορυφαίους μαέστρους (Ashkenazy, Rieu, Zukerman, Συμεωνίδης κ.α). Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Παιδαγωγικής Επάρκειας από το τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, απόφοιτος του τμήματος Μουσικοκινητικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αριστούχος πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, εν δυνάμη σπουδάστρια του τμήματος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπουδάστρια βιόλας, υπό την μαθητεία του κορυφαίου Βιολίστα Η. Σδούκου. Έχοντας δεκαετή αναγνωρισμένη προϋπηρεσία στη διδασκαλία οργάνου, διδάσκει βιολί, βιόλα και μουσικοκινητική από το 2011 στο νομό Σάμου και την Αθήνα, σε αναγνωρισμένες μουσικές σχολές, παράλληλα με τις καλλιτεχνικές της εμφανίσεις και τη συνεργασία της με ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου.

Σωκράτης Βότσκος – Σχολή Κλαρινέτου & Σαξοφώνου

Ο Σωκράτης Βότσκος γεννήθηκε στην Έδεσσα Ν.Πέλλας το 1989.  Ξεκίνησε μαθήματα μουσικής 12 χρονών (κλαρινέτο και θεωρητικά). Το 2007 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, απ’όπου αποφοίτησε το Σεπτέμβρη του 2013 με ειδίκευση στο κλαρινέτο στη τάξη του Μ.Μουμουλίδη. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σύνθεσης με τους dr.Eric Honour και Jason Raynovich και ερμηνείας με τον κ.Γ.Χατζηνίκο και Μ.Μουμουλίδη. Έχει συμμετάσχει ως κλαρινετίστας-σαξοφωνίστας σε πολυάριθμες συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (10 συναυλίες με σύνολα τζαζ όπως και με τη συμφωνική ορχήστρα του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης), σε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου 2017), καθώς και σε πολλούς άλλους χώρους.  Το κουαρτέτο του «Sokratis Votskos Quartet» έχει εμφανιστεί σε διεθνή τζαζ φεστιβάλ (Odessa jazz festival, Prilep jazz weekkend, Sakotura jazz fest) αλλά και σε χώρους όπως το Block33 (ΚΟΘ Underground 2017), Duende jazz bar, Take five club κ.α. Επιπλέον, έχει εμφανιστεί σε συναυλίες support με τους Σωκράτη Μάλαμα, Ορφέα Περίδη, Δημήτρη Ζερβουδάκη, Βασίλη Καζούλη και Ψαρογιώργη και σε συναυλία με το Κώστα Μακεδόνα.  Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας διηύθυνε τη χορωδία της ταξιαρχίας ΕΛΔΥΚ 3/1 στα πλαίσια των εορταστικών συναυλιών στο Eλληνικό προξενείο και ενώπιον του Yφυπουργού  Άμυνας,  κ.Βίτσα.  Δισκογραφικά έχει συμμετάσχει με τη μπάντα  Reggetiko project στους δίσκους ‘’Music Conversations’’ ‘’Knot’’ , στο δίσκο ‘’Kolida Babo’’ που κυκλοφόρησε με τη βρετανική Mic Records (πολύ καλές κριτικές διεθνώς από The Guardian, The Wire magazine, Uk vibe κ.α.), σε δίσκο με το μεγάλο μουσικό της τζαζ Milcho Leviev, προσωπικό album με την κορυφαία Jazzman Records single και LP (vinyl & cd format,  Sokratis Votskos Quartet),το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές διεθνώς (The Wire magazine, dustygroove, SoundsoftheUniverse etc) και στο οποίο συμμετέχει ο drummer Κώστας Αναστασιάδης. Με τον πρώτο δίσκο των Kolida Babo duet ‘’μπήκαν’’ στο top20 των jazz charts του itunes για τη Γαλλία, ανάμεσα σε δίσκους των Miles Davis, Nina Simone, Ibrahim Maalouf, Diana Krall. Έχει ηχογραφήσει για την ταινία ‘’The last Warrior’’ παραγωγής Disney σε μουσική του συνθέτη Γεώργιου Καλλή (IMCA awards breakthrough composer of the year). Επιλέχθηκε ως mentor στη πλατφόρμα Coursera για το μάθημα ‘’Audio and music engineering’’ έχοντας ολοκληρώσει δεδάδες μαθήματα σε υψηλό επίπεδο (jazz improvisation, history of music, etc). Έχει διδάξει στο Δημοτικό Ωδείο Αριδαίας, στο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών, στο Ωδείο «εν τέχνη», στο Λακωνικό Ωδείο Σπάρτης, στο Ωδείο Μαρία Τσαγγάρη και στα Μουσικά Γυμνάσια Χαλκίδας & Σπάρτης. Τέλος, έχει διδάξει στα μουσικά σεμινάρια «What is Music» στο Burgos της Ισπανίας (Ιούλιος 2018, ‘’East through west, makam music’’), σεμινάριο που εστιάζει στη σύνδεση του τζαζ ιδιώματος με στοιχεία μικροτονικής μουσικής και κύριο όχημα τα πνευστά (κλαρινέτο, σοπράνο σαξόφωνο, αρμένικο ντουντούκ).

Δημήτρης Γαλάτος – Σχολή Τρομπέτας

Ο Δημήτρης Γαλάτος γεννήθηκε στη Σάμο το 1971. Είναι Πτυχιούχος Τρομπέτας (τάξη Π. Μπαλαμού του Σύγχρονου Ωδείου Αθηνών) με βαθμό ‘Άριστα” και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δεξιοτεχνίας Τρομπέτας από τον Π. Μπαλαμό. Επίσης, είναι κάτοχος του Πτυχίου Αρμονίας. Από το 2000 ως το 2006 συμμετείχε ως μόνιμο μέλος με την ορχήστρα και τη στρατιωτική μπάντα σε συναυλίες, με τακτικές εμφανίσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Από το 2006 είναι ο βασικός τρομπετίστας της Στρατιωτικής Φιλαρμονικής Σάμου.

Κωνσταντίνος Μιχαλάκης – Ακορντεόν & θεωρητικά μαθήματα μουσικής

Ο Κωνσταντίνος Μιχαλάκης γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής το 1988 και μεγάλωσε στο Καρλόβασι της Σάμου.  Άρχισε την  ενασχόληση του με τη μουσική και ειδικότερα με το ακορντεόν σε πολύ μικρή ηλικία, μέσα από  το οικογενειακό του περιβάλλον.  Έπειτα συμμετείχε ως ενεργό μέλος της Φιλαρμονικής Καρλοβασίων «Κλεάνθης ο Σάμιος»  παίζοντας αλτικόρνο  και παράλληλα ξεκίνησε τις σπουδές  Πιάνου με την δασκάλα  Σ. Σκοπού.  Στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών  μετέβη στην Αθήνα για να φοιτήσει στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης,  όπου πέραν των άλλων διδάχτηκε κοντραμπάσο, σαξόφωνο και βυζαντινή μουσική.  Ακόμη  σπούδασε Πιάνο στο Ορφείο  Ωδείο  με τον καθηγητή Θ. Χαραλαμπόπουλο και  Θεωρητικά με τον  Κ.Τελάκη.  Στη συνέχεια αποφασίζοντας να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική και ειδικότερα ως δεξιοτέχνης ακορντεονίστας, παρακολούθησε σεμινάρια με τον Δ. Βουγιούκα και τον Δ.Κούστα. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με αρκετές Φιλαρμονικές της Αττικής ως εξωτερικός συνεργάτης. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας και τελειόφοιτος  Αντίστιξης, με δάσκαλο τον  Ι. Αυγερινό.  Επίσης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεωρίας και  Ιστορίας της Τέχνης, της  Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, και προπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α.  Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως επαγγελματίας  ακορντεονίστας σε έντεχνες και  λαϊκές μουσικές σκηνές και παραδίδει μαθήματα Ακορντεόν και Θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής.

Τάσος Παλλουότολλο – Τύμπανα & Παραδοσιακά κρουστά

Ο Τάσος Παλλουότολλο ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές το 1990 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κερατσινίου. Κατόπιν έπαιζε τύμπανα στην Φιλαρμονική του Δήμου Κερατσινίου (1995-2003). Έχει δουλέψει σαν επαγγελματίας σε Μουσικές σκηνές και σε διάφορες συναυλίες ως season Drummer. Έχει υπάρξει μέλος πολλών επαγγελματικών συγκροτημάτων στην Αττική από το 1993 έως και σήμερα . Από το 2013 είναι μέλος του τοπικού συγκροτήματος Night Cup, με το οποίο μοιράστηκαν την Σκηνή μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα (Ireon Music Festival 2014). Ζει και εργάζεται πλέον μόνιμα στη Σάμο.

Γιώργος Κουμαραδιός – Θεωρητικά μαθήματα μουσικής

Ο Γιώργος Κουμαραδιός γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει πιάνο, όμποε, μονωδία (Δίπλωμα Μονωδίας, Ελληνικό Ωδείο, τάξη Γεωργίας Πούλου) και Ανώτερα Θεωρητικά: Πτυχίο Αρμονίας στο Εθνικό Ωδείο – τάξη Π.Σεργίου, Πτυχίο Αντίστιξης στο Ορφείο Ωδείο – τάξη Κ. Τελάκη και Πτυχίο Φούγκας στο ωδείο Atheneum – τάξη Παναγιώτη Αδάμ, όλα με το βαθμό “Άριστα”. Είναι απόφοιτος δύο τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών:  Τμήμα Μουσικών Σπουδών (2004) και Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικού-Ψυχολογίας (2013). Από το 2000 συμμετέχει ως χορωδός σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές χορωδίες της Αθήνας, όπως Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ανδρικής Χορωδίας Εμπορικής Τράπεζας, Χορωδία Ambitus και άλλες, ενώ από το 2006 ασχολείται με τη διεύθυνση χορωδιών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας με τους Jean Ashworth Bartle  και Μίλτο Λογιάδη καθώς και σεμινάρια τραγουδιού με τους Αντώνη Κοντογεωργίου (ορατόριο-lied), Γιάννη Γιαννίση (όπερα) και Χριστίνα Γιαννακοπούλου (φωνητική τεχνική). Έχει συνθέσει και διασκευάσει μουσική για θέατρο, χοροθέατρο και χορωδία. Το 2015 κέρδισε το Γ’ Βραβείο Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών με το έργο Τρεις Νέες από τη Μίλητο και το 2019 το Β’ Βραβείο Σύνθεσης Χορωδιακού έργου με τη διασκευή του παραδοσιακού ικαριώτικου τραγουδιού Αμπελοκουτσούρα στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό του ίδιου φορέα. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Σάμο ως καθηγητής μουσικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών. Επίσης διευθύνει τη Μικτή Χορωδία Καρλοβάσου Ηδύλη  (από το 2007 ως σήμερα) και έχει ιδρύσει δύο χορωδιακά σχήματα: μουσικό πολυφωνικό σύνολο Bocca Chiusa και Νεανική χορωδία Σάμου (Χορωδία σαμart). Αποτελεί εμπνευστή και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Τέχνης & Πολιτισμού σαμart η οποία δραστηριοποιείται στη Σάμο σε ένα ευρύ πεδίο καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με επίκεντρο την ευαισθητοποίηση των νέων γύρω από την Τέχνη και συντονίζει το Πρόγραμμα Μουσικής Εκπ/σης από τη δημιουργία του ως και σήμερα.

Get new content delivered directly to your inbox.