Καθηγητές Προγράμματος Μουσικής Εκπ/σης ΣΑΜΑΡΤ 2021 – 2022

Γεωργία Σεργίου – Σχολή Πιάνου & Θεωρητικά μαθήματα μουσικής

Η Γεωργία Σεργίου γεννήθηκε στην Πατρα.  Έμαθε πιάνο με τους  Κων/νος Κυδωνιάτη και  Εύη Πάππας. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αθήνα με τους Μαρία Χαιρογιώργου, Ντόρα Μπακοπούλου και την Λιλιαν Πέρεζ Ιωαννίδου. Το 1985 πήρε δίπλωμα πιάνου με βαθμό “Άριστα”. Παρακολούθησε μαθήματα ανώτερων θεωρητικών και χορωδίας στην τάξη του Γιάννη Ιωαννίδη καθώς και φωνητική στην τάξη του Φραγκίσκου Βουτσίνου και του Κώστα Ηλιόπουλου στο Εθνικό Ωδείο. Υπήρξε μέλος της χορωδίας Αθηνών, της χορωδίας φοιτητών του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό τον Γιάννη Ιωαννίδη, μέλος της χορωδίας της ΕΡΤ υπό τον Αντώνη Κοντογεωργίου και έκτακτο μέλος της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών υπο τον Σταύρο Σολωμό. Από 1991 ως 1993 έζησε στη Ρώμη όπου συμπλήρωσε τις σπουδές τις στο πιάνο με την ειδική καθηγήτρια στην Μπαρόκ μουσική  Susanna Bernardi στην Ακαδημία της Αγ.Καικιλίας και έπαιξε σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Ελλάδα, οργανωμένες από το Δήμο Ρώμης.  Από το 2003 έως το 2006 παρακολούθησε κύκλο σπουδών Μουσικοθεραπείας στο Κέντρο Μουσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης που διευθύνει η Ντόρα Ψαλτοπούλου. Τις σπουδές αυτές συμπλήρωσαν κι άλλα σεμινάρια  και πρακτικές σε ιδρύματα. Έχει συνεργαστεί με συλλόγους γονέων σε ολοήμερα σχολεία στην δημιουργική απασχόληση παιδιών μέσω της μουσικής.  Ως καθηγήτρια πιάνου εχει εργαστεί στην Αθήνα (Ωδείο Αττικόν και “Ατενέουμ”) και στην Πάτρα (Ωδείο Φιλαρμονική Πατρών, Μοζάρτιος σχολή και Ωδείο Φίλιππος Νάκας).

Μαριάνθη Θαλασσινού – Σχολή Πιάνου & Παιδική Χορωδία

Η Μαριάνθη Θαλασσινού γεννήθηκε στην Αθήνα και δραστηριοποιείται πλέον στο νησί της Σάμου. Είναι μουσικολόγος, παιδαγωγός μουσικής και καθηγήτρια πιάνου: αριστούχος πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών Φιλοσοφικής Σχολής, κάτοχος Πτυχίου Αγγλικού Πανεπιστημίου στο πεδίο της Μουσικολογίας με κατεύθυνση Πιάνο (BA of Arts in Music Canterbury Christ Church University, Kent, upper class division, αναγνωρισμένο από ΔΟΑΤΑΠ ως ισότιμο των Ελληνικών αντίστοιχων ιδρυμάτων ΑΤΕΙ της ημεδαπής), Κάτοχος Πτυχίου Πιάνου από το Ωδείο Αθηνών, (τάξη Ντόρας Μπακοπούλου με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» και έπαινο στην ερμηνεία και στη μουσική δωματίου). Έχει μαθητεύσει στο Εθνικό Ωδείο και το Ωδείο Αθηνών από όπου και αποφοίτησε ως πιανίστρια.  Ήταν μαθήτρια της διακεκριμένης Ελληνίδας σολίστ πιάνου Ντόρας Μπακοπούλου και μερικά ονόματα των δασκάλων της στο τομέα της μουσικής δωματίου είναι από τα πλέον γνωστά του Ελλαδικού χώρου (Βύρων Κολάσης, Τάτσης Αποστολίδης, Μαρία Ευστρατιάδη) ενώ στην Αγγλία υπήρξε μαθήτρια της καταξιωμένης Αυστραλέζας σολίστριας πιάνου και μουσικολόγου Kim Burwell. Έχει ασχοληθεί με τη φωνητική μουσική, υπήρξε μέλος ημιεπαγγελματικών χορωδιών στο εξωτερικό (Cantata Choir, Choral Society) και μέλος της χορωδίας Ηδύλης την οποία έχει συνοδέψει σε εμφανίσεις της. Επίσης έχει ασχοληθεί με τη Μουσική Δωματίου, κλασσική και jazz, με τη Σύνθεση, την Ανάλυση, την Ενορχήστρωση, Ηλεκτρονική Μουσική Σύνθεση, καθώς και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Αγγλία Μουσικής Παιδαγωγίας και Μουσικοκινητικής (Orff). Έχει στο ενεργητικό της δύο ρεσιτάλ πιάνου (στο ετήσιο Canterbury Festival και σε τοπική μουσική λέσχη του Canterbury Αγγλίας). Έχει κάνει εμφανίσεις σε συναυλίες του Δήμου Δυτικής Σάμου στα πλαίσια του Φεστιβάλ Μανώλης Καλομοίρης, ενώ προσωπικές πρόσφατες της συναυλίες υπήρξαν με την συνάδελφό της στη Σαμάρτ υψίφωνο Δήμητρα Τσακανιά. Στο πιάνο η Μαριάνθη φέρει τίτλο καθηγήτριας πιάνου με 10ετή τουλάχιστον προϋπηρεσία . Έχει εργαστεί από το έτος 2006 σε ωδεία και μουσικές σχολές της Αθήνας («Ωδείο Παιανίας», 2006-2009, «Ωδείο Art Academy», 2009-2010, «Σύγχρονη Μουσική Σχολή Αλίμου», 2009-2014, στο «Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Αλίμου», 2014-2016, «Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Ηλιουπόλεως», 2015-2018, «Πάνειον Ωδείο Ραψανιώτη», 2016-2017). Έχει εμπειρία στη διεύθυνση παιδικής χορωδίας στη σύσταση μικρών χορωδιών στα ωδεία, σε σχολεία που δίδαξε (αναπληρώτρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης 2019-2020) αλλά και στη διοργάνωση νηπιακών και παιδικών χορωδιών (παιδικός σταθμό «Το Μήλο» στην Αργυρούπολη 2008-2016). Στο μουσικό πρόγραμμα της Σαμάρτ (2018- ) η Μαριάνθη διδάσκει Πιάνο και έχει αναλάβει τη Διεύθυνση και Καλλιτεχνική επιμέλεια της παιδικής χορωδίας (με ελληνικό φωνητικό ρεπερτόριο όπως Λιλιπούπολη, Χατζιδάκις αλλά και ξένο).

Ορφέας Κομματάς – Σχολή Κλασικής Κιθάρας

Ο Ορφέας Κομματάς έλαβε Πτυχιο Κλασικής Κιθάρας στην ταξη του Δημητρη Ξενακη στο Έμμετρον Ωδειο στους Αμπελοκηπους και Δίπλωμα  με «Άριστα Παμψηφεί», στην τάξη του Μιχάλη Κονταξάκη στο Σύγχρονο Ωδείο Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια των R.Aussel, R.Dyens, Ε.Παπανδρέου και άλλων. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει στον δεύτερο διεθνή διαγωνισμό κιθάρας Θεσσαλονίκης το 2015 και σε αρκετές συναυλίες εκ των οποίων και στη βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Από το Σεπτέμβριο του 2020 ζει και εργάζεται στη Σάμο. Εκτός, από την κιθάρα στο Κλασικό Τμήμα του Προγράμματος, θα παραδίδει μαθήματα ακουστικής και ηλεκτρικής στο Μοντέρνο Τμήμα.

Δήμητρα Τσακανιά – Σχολή Μονωδίας

Η Δήμητρα Τσακανιά γεννήθηκε στη Σάμο , όπου και ξεκίνησε τις σπουδές, στη μονωδία, με καθηγήτριες  τη κ. Μαρία Μουτσίου στο δημοτικό ωδείο Σάμου ΑΡΜΟΝΙΑ. Παράλληλα ξεκίνησε θεωρητικά μαθήματα. Τον επόμενο χρόνο συνέχισε τις σπουδές της με την κ. Μίνα Πολυχρόνου ενώ αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στην Αθήνα όπου και ξεκίνησε παράλληλα και Ανώτερα Θεωρητικά με καθηγητή τον κ. Τέιλορ Νέστορα στο ΩΔΕΙΟ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ . Ταυτόχρονα παρακολούθησε το μάθημα μελοδραματικής στο ωδείο Φ.ΝΑΚΑΣ όπου και το 2003 ανέβασαν την όπερα ΔΙΔΩ ΚΑΙ ΑΙΝΕΙΑΣ με καθηγητή τον κ. Παναγή Παγουλάτο. Το 2005 συνέχισε τις σπουδές της στη Μονωδία με καθηγήτρια την κ. Πούλου Τζίνα στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ενώ το 2006 πήρε το πτυχίο του Ειδικού Αρμονίας από το ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ  με καθηγητή τον κ. Φίλωνα Λάμπρου και τον Ιούνιο του 2007 το Δίπλωμα Μονωδίας από το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ με βαθμό “Άριστα Παμψηφεί και Α’ βραβείο”. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια φωνητικής τέχνης του κ. Χριστοφέλη Άρη, Γιαννίση Γιάννη, Vidal Elizabeth, Mirella Freni. Επίσης έκανε τελειοποίηση τεχνικής με τον κ. Γιάννη Γιαννίση και κ. Λούη Μανίκα. Έχει δώσει resital κλασικού ρεπερτορίου σε διάφορους χώρους πανελλαδικά ενώ το 2009 σε συνεργασία με την όπερα Θεσσαλονίκης ανέβασαν την όπερα DIE ZAUBERFLUTE έχοντας το ρόλο της Pamina του W.A Mozart. Από το 2010 ζει και εργάζεται στη Σάμο ως καθηγήτρια μονωδίας.

Αλεξάνδρα Φώτου – Σχολή Βιολιού

Η Αλεξάνδρα Φώτου ξεκίνησε τις σπουδές της στο βιολί σε ηλικία 6 ετών. Έλαβε 10ετή πλήρη υποτροφία στον ανώτερο κύκλο σπουδών του Ωδείου Αθηνών με την καθηγήτρια και μουσικοπαιδαγωγό Ισμήνη Χρυσοχόου-Κάρτερ, κατακτώντας το Δίπλωμα Βιολιού με βαθμό “Άριστα  Παμψηφεί” και Διάκριση. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στη Γερμανία και Αυστρία δίπλα σε σπουδαίους Καθηγητές και Βιολονίστες, όπως K. Blacher, G. Pichter στο Hochschule fur Musik “Hans Eisler” στο Βερολίνο, και B. Kuchrir L. Hall στην «Μουσική Ακαδημία της Βιέννης», αποκτώντας το RNCM Postgroduarte με Διάκριση. Έχει συμπράξει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης και με την Metropolitan Symphony Orchestra of Athens. Για πολλά χρόνια ήταν ενεργό μέλος του συνόλου μουσικής δωματίου «Έγχορδα Αθηνών», όπως επίσης από το 2004 συμπράττει ενεργά με το σύνολο “Vier Instrumente” στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε Διεθνή Φεστιβάλ κλασικής μουσικής σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η καλλιτεχνική της δραστηριότητα περιλαμβάνει ατομικά Ρεσιτάλ και ηχογραφήσεις στην Ελλάδα και Ευρώπη. Έχει πραγματοποιήσει Ρεσιτάλ Βιολιού στην Ελλάδα στις αίθουσες συναυλιών “Atheneaeum”, “Φίλιππος Νάκας”, “Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός”, “Λίλιαν Βουδούρη” του συλλόγου “Οι φίλοι της Μουσικής” με σκοπό την ενίσχυση και την υποστήριξη του Εθελοντικού Οργανισμού για τα παιδιά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» “Δημήτρης Μητρόπουλος” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Για το Εθνικό Ραδιόφωνο της Γαλλίας και Τσεχίας έχει ηχογραφήσει έργα κλασσικού ρεπερτορίου για σόλο βιολί και μουσική δωματίου υπό την διεύθυνση αρχιμουσικών Claude Halten και Fritzs Schieri.Ως Καθηγήτρια Βιολιού εργάζεται σε ΩΔΕΙΑ «Αναγνωρισμένα από το Κράτος» με συνολική προϋπηρεσία 22 έτη.

Ελένη Περρή – Σχολή Βιολιού & Βιόλας

Η Ελένη Περρή γεννήθηκε στη Σάμο. Το 2011 έλαβε το Δίπλωμα Βιολιού με τον βαθμό “Άριστα Παμψηφεί” και τιμητική διάκριση από το Ωδείο Αθηνών. Έκτοτε εργάζεται ως επαγγελματίας βιολίστρια (Βιολί) και βιολίστα (Βιόλα). Στο ενδιάμεσο των σπουδών της έχει παρακολουθήσει master class πρόγραμμα δεξιοτεχνίας οργάνου στην Ακαδημία Codarts University for the Arts της Ολλανδίας και σεμιναριακό πρόγραμμα ορχηστρικής μουσικής στην Ακαδημία Bilkent University της Άγκυρας. Επίσης έχει παρακολουθήσει μαθήματα και σεμινάρια βιολιού και βιόλας από κορυφαίους σολίστ όπως G.Zhislin, S.Kravchenko, I. Lequien  κ.α. Κατά τη διάρκεια της καριέρας της έχει διακριθεί και τιμηθεί σε διαγωνισμούς και έχει συμμετάσχει σε συναυλίες, φεστιβάλ και ποικίλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επί σειρά ετών έχει συμπράξει με διάφορες ορχήστρες της Ελλάδας (Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Εθνική Λυρική Σκηνή, Ελληνοτουρκική Ορχήστρα Νέων, Ελληνική Ορχήστρα Νέων, Flex ensembles κ.α) και του εξωτερικού ως μέλος ή σολίστ και με κορυφαίους μαέστρους (Ashkenazy, Rieu, Zukerman, Συμεωνίδης κ.α). Επίσης είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Παιδαγωγικής Επάρκειας από το τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, απόφοιτος του τμήματος Μουσικοκινητικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος του τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αριστούχος πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου, εν δυνάμη σπουδάστρια του τμήματος Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και σπουδάστρια βιόλας, υπό την μαθητεία του κορυφαίου Βιολίστα Η. Σδούκου. Έχοντας δεκαετή αναγνωρισμένη προϋπηρεσία στη διδασκαλία οργάνου, διδάσκει βιολί, βιόλα και μουσικοκινητική από το 2011 στο νομό Σάμου και την Αθήνα, σε αναγνωρισμένες μουσικές σχολές, παράλληλα με τις καλλιτεχνικές της εμφανίσεις και τη συνεργασία της με ορχήστρες και σύνολα μουσικής δωματίου.

Δημήτρης Γαλάτος – Σχολή Τρομπέτας

Ο Δημήτρης Γαλάτος γεννήθηκε στη Σάμο το 1971. Είναι Πτυχιούχος Τρομπέτας (τάξη Π. Μπαλαμού του Σύγχρονου Ωδείου Αθηνών) με βαθμό ‘Άριστα” και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δεξιοτεχνίας Τρομπέτας από τον Π. Μπαλαμό. Επίσης, είναι κάτοχος του Πτυχίου Αρμονίας. Από το 2000 ως το 2006 συμμετείχε ως μόνιμο μέλος με την ορχήστρα και τη στρατιωτική μπάντα σε συναυλίες, με τακτικές εμφανίσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου. Από το 2006 είναι ο βασικός τρομπετίστας της Στρατιωτικής Φιλαρμονικής Σάμου.

Γιώργος Κουμαραδιός – Θεωρητικά μαθήματα μουσικής

Ο Γιώργος Κουμαραδιός γεννήθηκε στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει πιάνο, όμποε, μονωδία (Δίπλωμα Μονωδίας, Ελληνικό Ωδείο, τάξη Γεωργίας Πούλου) και Ανώτερα Θεωρητικά: Πτυχίο Αρμονίας στο Εθνικό Ωδείο – τάξη Π.Σεργίου, Πτυχίο Αντίστιξης στο Ορφείο Ωδείο – τάξη Κ. Τελάκη και Πτυχίο Φούγκας στο ωδείο Atheneum – τάξη Παναγιώτη Αδάμ, όλα με το βαθμό “Άριστα”. Είναι απόφοιτος δύο τμημάτων του Πανεπιστημίου Αθηνών:  Τμήμα Μουσικών Σπουδών (2004) και Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικού-Ψυχολογίας (2013). Από το 2000 συμμετέχει ως χορωδός σε επαγγελματικές και ερασιτεχνικές χορωδίες της Αθήνας, όπως Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Ανδρικής Χορωδίας Εμπορικής Τράπεζας, Χορωδία Ambitus και άλλες, ενώ από το 2006 ασχολείται με τη διεύθυνση χορωδιών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διεύθυνσης χορωδίας με τους Jean Ashworth Bartle  και Μίλτο Λογιάδη καθώς και σεμινάρια τραγουδιού με τους Αντώνη Κοντογεωργίου (ορατόριο-lied), Γιάννη Γιαννίση (όπερα) και Χριστίνα Γιαννακοπούλου (φωνητική τεχνική). Έχει συνθέσει και διασκευάσει μουσική για θέατρο, χοροθέατρο και χορωδία. Το 2015 κέρδισε το Γ’ Βραβείο Σύνθεσης Χορωδιακού Έργου στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Στέγης Ελληνικών Χορωδιών με το έργο Τρεις Νέες από τη Μίλητο και το 2019 το Β’ Βραβείο Σύνθεσης Χορωδιακού έργου με τη διασκευή του παραδοσιακού ικαριώτικου τραγουδιού Αμπελοκουτσούρα στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό του ίδιου φορέα. Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στη Σάμο ως καθηγητής μουσικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών. Επίσης διευθύνει τη Μικτή Χορωδία Καρλοβάσου Ηδύλη  (από το 2007 ως σήμερα) και έχει ιδρύσει δύο χορωδιακά σχήματα: μουσικό πολυφωνικό σύνολο Bocca Chiusa και Νεανική χορωδία Σάμου (Χορωδία σαμart). Αποτελεί εμπνευστή και ιδρυτικό μέλος της ομάδας Τέχνης & Πολιτισμού σαμart η οποία δραστηριοποιείται στη Σάμο σε ένα ευρύ πεδίο καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων με επίκεντρο την ευαισθητοποίηση των νέων γύρω από την Τέχνη και συντονίζει το Πρόγραμμα Μουσικής Εκπ/σης από τη δημιουργία του ως και σήμερα.

Κωνσταντίνος Μιχαλάκης – Ακορντεόν & Θεωρητικά μαθήματα μουσικής

Ο Κωνσταντίνος Μιχαλάκης γεννήθηκε στο Μαρούσι Αττικής το 1988 και μεγάλωσε στο Καρλόβασι της Σάμου.  Άρχισε την  ενασχόληση του με τη μουσική και ειδικότερα με το ακορντεόν σε πολύ μικρή ηλικία, μέσα από  το οικογενειακό του περιβάλλον.  Έπειτα συμμετείχε ως ενεργό μέλος της Φιλαρμονικής Καρλοβασίων «Κλεάνθης ο Σάμιος»  παίζοντας αλτικόρνο  και παράλληλα ξεκίνησε τις σπουδές  Πιάνου με την δασκάλα  Σ. Σκοπού.  Στην ηλικία των δεκατεσσάρων ετών  μετέβη στην Αθήνα για να φοιτήσει στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης,  όπου πέραν των άλλων διδάχτηκε κοντραμπάσο, σαξόφωνο και βυζαντινή μουσική.  Ακόμη  σπούδασε Πιάνο στο Ορφείο  Ωδείο  με τον καθηγητή Θ. Χαραλαμπόπουλο και  Θεωρητικά με τον  Κ.Τελάκη.  Στη συνέχεια αποφασίζοντας να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μουσική και ειδικότερα ως δεξιοτέχνης ακορντεονίστας, παρακολούθησε σεμινάρια με τον Δ. Βουγιούκα και τον Δ.Κούστα. Επιπλέον, έχει συνεργαστεί με αρκετές Φιλαρμονικές της Αττικής ως εξωτερικός συνεργάτης. Είναι πτυχιούχος Αρμονίας και τελειόφοιτος  Αντίστιξης, με δάσκαλο τον  Ι. Αυγερινό.  Επίσης είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεωρίας και  Ιστορίας της Τέχνης, της  Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, και προπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ε.Κ.Π.Α.  Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως επαγγελματίας  ακορντεονίστας σε έντεχνες και  λαϊκές μουσικές σκηνές και παραδίδει μαθήματα Ακορντεόν και Θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής.

Παναγιώτης Παναγάκης – Ούτι, Πολίτικη Λύρα, Γιαλί Ταμπούρ και Θεωρία Μακάμ

Ο Παναγιώτης Παναγάκης γεννήθηκε στη Σάμο το 1995 και μεγάλωσε στην Νίκαια Αττικής, από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το αστικό λαϊκό και παραδοσιακό ρεπερτόριο του Ελλαδικού χώρου και ιδικά με το φωνητικό κομμάτι αυτών των μουσικών. Στην ηλικία των 18 ετών ξεκίνησε η ενασχόλησή του με το ούτι και την πολίτικη λύρα, έχοντας για πρώτο δάσκαλο τον Ευγένιο Βούλγαρη. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα κλασικού τραγουδιού με τη Δήμητρα Τσακανιά, φτάνοντας μέχρι τη δεύτερη ανωτέρα, μέσω του προγράμματος μουσικής εκπαίδευσης της Σαμάρτ. Το 2017 περνάει στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής  Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα (νυν Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων), όπου και έρχεται σε επαφή με την λόγια μουσική της Κωνσταντινούπολης, των μουσικών της κεντρικής Ασίας και του Αραβικού κόσμο, αλλά και με την θεωρία των αραβοτουρκικών Makam με καθηγητές τον Μάρκο Σκούλιο, τον Κυριάκο Καλαϊτζίδη και τον Νίκο Ανδρίκο.

Αλέξανδρος Διακογιάννης – Τσίμπαλο

Ο Αλέξανδρος Διακογιάννης έχει λάβει κλασικές μουσικές σπουδές, κατέχοντας  πτυχίο πιάνου (τάξη Δ. Τουφεξή) και αρμονίας (τάξη Ε. Τσούτσου) από το Ωδείο ‘Ιωάννα Συγκελάκη’. Από το 2013, ασχολείται εκτενώς με την αστική λαϊκή και παραδοσιακή μουσική του ελλαδικού χώρου, αρχικά έχοντας ως βασικό όργανο το ακορντεόν και στη συνέχεια το τσίμπαλο, λαμβάνοντας μαθήματα από τον Κλέαρχο Κορκόβελο και τη σολίστ Viktória Herencsár. Τα ενδιαφέροντα του αντλούνται πρωτίστως από την μουσική παράδοση των νησιών του Αιγαίου και τη Μικράς Ασίας, αλλά και από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανικών χωρών. Ασχολείται με τη διδακτική, ενώ έχει εμφανιστεί σε πληθώρα μουσικών σκηνών και κέντρων ψυχαγωγίας, κοινωνικών δεξιώσεων, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Γιάννης Αναστασόπουλος – Βιολί παραδοσιακό

Ο Γιάννης Αναστασόπουλος έχει σπουδές κλασικού (τάξη Ν. Σαραντίδου) και παραδοσιακού βιολιού από νεαρή ηλικία. Το ρεπερτόριο του καλύπτει μια πληθώρα από τραγούδια και οργανικούς σκοπούς από τα νησιά του Αιγαίου, τη Μικρά Ασία, το ρεμπέτικο και το ευρύτερο φάσμα της λαϊκής και παραδοσιακής μας μουσικής. Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιεί εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και κέντρα ψυχαγωγίας τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία, αναλαμβάνοντας σολιστικό ρόλο στο βιολί αλλά και ερμηνεύοντας ένα μέρος των τραγουδιών.

Πέτρος Ρήνας – Μπουζούκι

Ο Πέτρος Ρήνας γεννήθηκε το 1996 και μεγάλωσε στη Σάμο. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με το μπουζούκι κάνοντας μάθημα με τον Αλέξανδρο Κωσταντάτο και με διάφορους δασκάλους του νησιού. Στα 15 ξεκίνησε η ενασχόλησή του με την κιθάρα, αλλά και να εργάζεται ως μουσικός σε μαγαζιά. Το 2014 ξεκίνησε εντατικά μάθημα λαϊκής κιθάρας με τον Γιώργο Σταυράκη και μπουζούκι με δάσκαλο τον Γιώργο Βασιλάκη στο Ηράκλειο Κρήτης. Σήμερα εργάζεται ως μουσικός σε μαγαζιά του νησιού.

Μίλτος Χρυσανθίδης – Ακουστική, ηλεκτρική και λαϊκή κιθάρα

Ο Μίλτος Χρυσανθιδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Ξεκίνησε μουσικές σπουδές σε ηλικία οκτώ χρονών.Τα τελευταία χρόνια των σπουδών φοίτησε στο ωδειο”Κασσιανή Αλεξοπούλου” απ’ όπου έλαβε, με Άριστα, το πτυχίο κλασικής κιθάρας το 1997, (τάξη Διονύση Κατινάκη). Από τότε έχει διδάξει σε διάφορα ωδεία της Αθήνας διαφορετικά στυλ παιξίματος (κλασική, ακουστική, ηλεκτρική και λαϊκή κιθάρα. Ως εν ενεργεία μουσικός, έχει αρκετή συμμετοχή στη δισκογραφία, τις τηλεοπτικές εκπομπές και όλα τα προηγούμενα χρόνια συνεχόμενη παρουσία στα μουσικά δρώμενα της Αθήνας και τελευταία της Σάμου.

Τάσος Παλλουότολλο – Ντραμς

Ο Τάσος Παλλουότολλο ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές το 1990 στο Πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Κερατσινίου. Κατόπιν έπαιζε τύμπανα στην Φιλαρμονική του Δήμου Κερατσινίου (1995-2003). Έχει δουλέψει σαν επαγγελματίας σε Μουσικές σκηνές και σε διάφορες συναυλίες ως season Drummer. Έχει υπάρξει μέλος πολλών επαγγελματικών συγκροτημάτων στην Αττική από το 1993 έως και σήμερα . Από το 2013 είναι μέλος του τοπικού συγκροτήματος Night Cup, με το οποίο μοιράστηκαν την Σκηνή μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα (Ireon Music Festival 2014). Ζει και εργάζεται πλέον μόνιμα στη Σάμο.

Βασίλης Ευαγγέλου – ηλεκτρικό μπάσο

Ο Βασιλειος Ευαγγελου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983.Στην ηλικία των δεκαπέντε ετών ξεκίνησε να παίζει ηλεκτρικό μπάσο σε τοπική ροκ μπάντα της πόλης με την οποία πραγματοποίησε και τα πρώτα του live. Έκτοτε έχει στο ενεργητικό του αμέτρητες ζωντανές εμφανίσεις παίζοντας διάφορα στυλ μουσικής όπως funk, rock, blues, jazz, ethnic, pop, fusion, ελληνικά λαϊκά και παραδοσιακά. Μερικά από τα ονόματα που έχει συνεργαστεί είναι ο Κώστας Χατζής, Ο Γιώργος Μαργαρίτης, ο Γιώργος Παγιάτης, ο Νίκος Βέρτης, οι Κoza Μostra, Souled Out καθώς και άλλοι σημαντικοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Είχε ως δάσκαλο ηλεκτρικού μπάσου τον Νεκτάριο Καρατζη με τον οποίον έχει παρακολουθήσει δύο σεμινάρια αυτοσχεδιασμού στη σύγχρονη μουσική.

Αντιγόνη Πάππου – Νέι

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1998. Από το δημοτικό άρχισε την ενασχόληση με την μουσική ξεκινώντας ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και φλάουτου. Συμμετείχε με φλάουτο στην νεανική Underground youth orchestra για τέσσερα χρόνια. Έπειτα διδάχθηκε για δύο χρόνια αρμονία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Το 2016 πέρασε στο τμήμα Λαικής και Παραδοσιακής μουσικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με ειδικότητα στο νέι και καθηγητή τον Μάρκο Σκούλιο. Ήρθε σε επαφή με την μουσική της Οθωμανικής μουσικής και της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και με θεωρητικά μαθήματα μακάμ, τροπικότητας και μουσικολογίας. Στη συνέχεια παρακολούθησε σεμινάρια νέι για τρείς χρονιές με τον Νίκο Παραουλάκη. Το 2020 φοίτησε για ένα εξάμηνο στο τμήμα Classical Turkish Music του πανεπιστημίου ITU της Κωνσταντινούπολης μέσω του προγράμματος erasmus.

Get new content delivered directly to your inbox.